Prosjektrapporten skulle opprinnelig legges fram i januar. Nå varsler prosjektleder Oskar Wiklund i Lillehammer kunnskapspark at rapporten blir ferdig først om en måned.

Han har ikke besvart Ringerikes Blads spørsmål om hva forsinkelsen skyldes, men ifølge Jevnaker-ordfører Hilde Brørby Fivelsdal (Ap) er årsaken omorganisering i kunnskapsparken. Hun forsikrer at forsinkelsen ikke skyldes at noen har fått kalde føtter for prosjektet.

- Er du utålmodig?

- Jeg er utålmodig av natur, men jeg tror det er viktig at man har brukt mer enn forutsatt her. Vi må faktisk bare vente for å få prosjektet så bra som mulig.

Fivelsdal, som sitter i styringsgruppen for prosjektet, overlater øvrige kommentarer til leder Leila Valvik Raustøl. Hun har ikke besvart Ringerikes Blads henvendelser.

Det var i juni 2012 at de første skissene for et museum ved Randsfjorden ble presentert. Opprinnelig ønsket Hadeland glassverk ikke å bidra til museet, som var en idé fra daværende hovedtillitsvalgt Odd Harald Larsen. I juni i fjor snudde glassverket under forutsetning om at museet plasseres der.

Konsept og innhold skal stå sentralt i rapporten. Wiklund har tidligere sagt at lokalisering neppe er avklart.