Mange skifter i disse dager til vinterdekk, men det er også en tid hvor dekktyver skor seg, advarer Frende Forsikring i en pressemelding.

– Dette er et helt reelt problem. Dekkene ligger vanligvis skjult i en kjeller, bod eller garasje, men når det nærmer seg hjulskift finner man dem frem fra dvalen. Mange legger dem da utenfor garasjen, ved huset eller liknende uten å tenke seg om. Da er de mye mer utsatt for tyveri, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

Dekkes ikke fullt ut

Hvis du er uheldig og blir frastjålet dekk som har ligget løst utenfor garasjen kan du ikke regne med å få dette dekket fullt ut på forsikringen.

– Da risikerer du fort mellom 50 og 100 prosent avkortning på erstatningen fra forsikringen. Det avgjørende er blant annet verdien på dekkene og felgene, samt hvor mye trafikk det er på stedet. Jo mer sentralt du bor og jo mer trafikk det er forbi garasjen din, jo mer øker sjansen for at noen tar med seg dekk og felger, sier Ytre-Hauge i pressemeldingen.

Store prisforskjeller

Forsikringsselskapet påpeker at det er store forskjeller i prisen på dekk og felger.

– Det er veldig forskjellig fra bilmerke til bilmerke og om det er originale felger eller uoriginale felgpakker. De fleste dekkpakkene ligger på mellom 5.000 og 10.000 kroner. Men vi har hatt saker der bare felgene koster 20.000 per stykk, sier Roger Ytre-Hauge i Frende.

Fagsjefen forteller også at det finnes dekkbander som driver med dekktyveri i større stil.

– Det har skjedd større tyverier hvor man bryter seg inn på dekkhotell og fyller store varebiler med hundrevis av dekk som tilhører kunder. Slik saker har vi heldigvis ikke sett på noen år, men det er en «bransje» også innenfor dette, sier Ytre-Hauge i pressemeldingen.