Fritt fram for ekstra lys på bilen

Lys: Geir Torp hos Mekonomen sier de nye LED-planke eller lightbar som de også kalles har blitt populære ekstralys.

Lys: Geir Torp hos Mekonomen sier de nye LED-planke eller lightbar som de også kalles har blitt populære ekstralys. Foto:

Nå kan du montere så mange ekstralykter på bilen som du vil.

DEL

De nye reglene for ekstralys ble satt ut i livet den 1. oktober, så nå er særreglene for Norge borte. Men lysene må fortsatt monteres blant annet symmetrisk og forsvarlig.

– Det viktigste nå er at de som skal kjøpe lys må sjekke at de er godkjente, dette er noe vi som selger lys kan hjelpe dem med, sier Geir Torp hos Mekonomens butikk på Eikli i Hønefoss.

I en pressemelding sier samferdselsminister Jon Georg Dale at med de lange og mørke vintrene vi har i Norge, er det mange som kunne tenke seg muligheten for bedre lys på bilene sine. Derfor har regjeringa nå endra regelverket, slik at det blir mer fleksible regler for montering av ekstralys på bil.

LES OGSÅ: Hver tredje bil har feil på lysene

– Med bakgrunn i at moderne nærlys gir mye bedre effekt enn tidligere, blir overgangen fra fjernlys til nærlys ikke så krevende for førerens syn. Derfor åpner vi nå for å tillate mer fjernlys som vil kunne bidra til å gjøre både myke trafikanter og dyr mer synlige på mørke veistrekninger, sier ministeren videre.

Torp hos Mekonomen oppfordrer de med nyere biler å sjekke litt før de handler lys, for moderne lyssystemer i nye biler må tilpasses ekstralysene så det er ikke alltid like enkelt som i «gamle dager» å montere ekstralys.

Artikkeltags