Møte om rådmannen

LUKKEDE DØRER: Dørene til kommunestyresalen ble lukket da politikerne behandlet en rapport som omhandler forholdet mellom de folkevalgte og rådmann Svein Aannestad.

LUKKEDE DØRER: Dørene til kommunestyresalen ble lukket da politikerne behandlet en rapport som omhandler forholdet mellom de folkevalgte og rådmann Svein Aannestad. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Politikerne i Ringerike lukket torsdag kveld kommunestyremøtet i over en og en halv time for å diskutere samarbeidet mellom de folkevalgte og rådmann Svein Aannestad.

DEL

Spørsmålet er nå om Aannestads dager som rådmann snart er over. Etter møtet var ikke politikerne veldig snakkesalige og ordfører Kjell B. Hansen (Ap) ville ikke svare på om rådmannen er bedt om å gå eller om politikerne er i forhandlinger om en sluttpakke med rådmannen.

Hemmelighold

Bakgrunnen for saken i kommunestyret er at politikerne bestilte og nå har fått en rapport fra konsulentfirmaet Hopland som har sett på samarbeid mellom de folkevalgte og kommunens administrasjon, hvordan kommunen styres og om kommunen når de mål som settes. Ordfører Kjell B. Hansen (Ap) og varaordfører Runar Johansen (H) fikk rapporten mandag, mens den først i dag ble lagt fram for de andre politikerne. Ordfører valgte først å kjøre et lukket formannskapsmøte før hele saken i kommunestyret også gikk for lukkede dører.

- Dette er en sak av personalmessig karakter. Vi må ta hensyn til alle de 20 personene som er blitt intervjuet av konsulenten, slik at ikke opplysninger kan knyttes til den enkelte og velger derfor å kjøre saken for lukkede dører, men undersøkelsen tar for seg forholdet mellom den politiske ledelse og administrativ ledelse, bekrefter Hansen.

Rådmannen er som kjent administrasjonens øverste leder.

- Når ting er blitt bearbeidet må vi finne fram til en felles plattform vi kan styre etter, sier Hansen og ser ikke bort fra at det kan bli betydelige endringer i måten kommunen styres på framover.

Ordføreren sier videre at man tar sikte på å løse saken så raskt som mulig, men at ting må gjøres på riktig måte og i rekkefølge.

Hemmelig vedtak

Varaordfører Runar Johansen (H) bekrefter at kommunestyret gjorde et vedtak om videre framdrift i saken, men han vil ikke opplyse hva vedtaket ble. Johansen mener det skal være mulig å få en rask avklaring. Det bekreftes av flere politikere Ringerikes Blad snakket med i etterkant av møtet.

Også kommunalt ansatte Ringerikes Blad har snakket med forteller at rådmannens framtid og forholdet mellom han og politikerne var tema for kommunestyremøte.

Rådmann Svein Aannestad ønsket ikke å kommentere møtet overfor Ringerikes Blad.

Artikkeltags