Minister åpnet festival

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) åpnet Mangfoldfestivalen. Her er han sammen med varaordfører Runar Johansen (H), leder i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, ambassadør av Iran, Majid Nili og Amal Aden.

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) åpnet Mangfoldfestivalen. Her er han sammen med varaordfører Runar Johansen (H), leder i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, ambassadør av Iran, Majid Nili og Amal Aden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag ettermiddag åpnet utviklingsminister Heikki Holmås (SV) Mangfoldfestivalen.

DEL

I forrige uke var det svært god plass i Bysalen Amfi da næringslivsorganisasjoner hadde toppkandidater på besøk. Mandag var salen nærmest fullsatt.

Kandidater fra de fleste partiene var med i et panel. Men åpningsprogrammet tok så mye tid at da de endelig fikk slippe til, var det bare tid til korte presentasjoner av partienes politikk.

Leder i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, var imponert over Mangfoldfestivalen.

- Jeg blir glad og stolt over det dere har skapt i Ringerike. Dere er et godt forbilde for mange andre kommuner, sa han.

Gharahkhani mener at altfor få innvandrere stemmer. Som en hjelp er valginformasjon trykket opp på 11 språk og lagt ut på Ringerike bibliotek.

Ambassadør for Iran, Majid Nili, var en annen spesiell gjest på åpningen. Han kom til landet så sent som i mai og beklaget at han snakket «poor» norsk, men prøvde seg likevel. Ambassadøren hadde stor respekt for Norge og ønsket lykke og velstand for forsamlingen.

Tove Lønne, som startet festivalen i 2009, fikk fortjente blomster. Jama Farah Mohamed Bashir fra Somalia leste opp et dikt om fred med terroren i Oslo og på Utøya som bakteppe.

Varaordfører Runar Johansen (H) så festivalen som et uttrykk for et behov for å komme sammen, ulike kulturer, og bli bedre kjent. Over 135 nasjoner er nå representert i Ringerike.

Artikkeltags