Plastpiratene vil rengjøre Hønefoss

Vil rydde Hønefoss: Knut-Erik Iversen har startet Plastpiratene for å skape et renere miljø. Han inviterer til dugnad i Hønefoss.

Vil rydde Hønefoss: Knut-Erik Iversen har startet Plastpiratene for å skape et renere miljø. Han inviterer til dugnad i Hønefoss. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Knut-Erik Iversen har lenge irritert seg over plastforurensingen. Nå har han startet Plastpiratene for å rengjøre deler av Norge. Han starter i Hønefoss og vil ha med seg lokalbefolkningen.

DEL

28. april ønsker Knut-Erik Iversen og hans organisasjon Plastpiratene, som er under etablering, å få med seg lokalbefolkningen i Hønefoss på å rydde vekk søppel fra gatene.

– Vi møtes på Søndre torg og fordeler områder å rydde. Dette kan være en morsom aktivitet for folk i alle aldere. Ta med hele familien, oppfordrer han.

Mye plast

Iversen synes det er skremmende med all plasten som havner i havet. Han mener en ryddesjau i vår egen by er noe alle kan og bør bidra med.

– Det er bare å gå seg en tur, så ser man raskt at det ligger mye søppel rundt omkring i byen vår, sier han.

Plastpiratene er basert på frivillighet, så Iversen håper lokale aktører ønsker å bidra.

– Hvis noen har en liten scene og et PA-anlegg vil jeg gjerne låne det denne dagen. Jeg håper også folk kan ta med seg sekker og hansker selv. Hvis bedrifter kan stille med diplomer og premier til barna hadde det vært flott, sier Iversen.

Han håper også å finne noen som kan holde appeller før dugnaden starter.

Mye søppel: Knut-Erik Iversen og Plastpiratene håper mange blir med på gjøre Hønefoss til en renere by.

Mye søppel: Knut-Erik Iversen og Plastpiratene håper mange blir med på gjøre Hønefoss til en renere by. Foto:

Hønefoss – Kristiansand

Foreløpig har ikke Plastpiratene bil, men håper på å kunne samle nok penger til en liten kassebil gjennom Spleis på internett.

– Vi starter vår turne i Hønefoss. Dagen etter fortsetter vi i Vikersund, deretter Hokksund og Drammen og videre nedover mot Kristiansand, forteller miljøentusiasten som håper Plastpiratene vil vokse som organisasjon etter hvert som de rydder byene sørover i landet.

– Verden står i fare for å drukne i plast. Det blir stadig funnet plast i magen til fisk. Det er ikke mange år til vi ikke kan spise mat fra havet, hvis utviklingen ikke stopper. Jeg håper alle går inn på vår Facebook-side, Plastpiratene – For et renere miljø. Vi blir en ideell organisasjon, så jeg håper så mange som mulig blir med, sier Iversen.

Artikkeltags