Familie fra Heradsbygda vant 10.000 kroner – nå skal de på tur

GLAD VINNER: Kristina Walseth ble trukket ut i kartonglotteriet, og mottok diplom og gevinst.

GLAD VINNER: Kristina Walseth ble trukket ut i kartonglotteriet, og mottok diplom og gevinst. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De har skylt, brettet og stappet kartonger. Nå er familien Walseth belønnet med pengepremie for miljøinnsatsen.

DEL

Familien Walseth fra Heradsbygda vant kr 10.000 kroner i årets første trekning i kartonglotteriet, melder Hadeland og Ringerike avfallsselskap (HRA).

Den glade vinneren, Kristina Walseth, forteller at gevinsten skal brukes til en tur for hele familien.

De har skylt og stappet minst 6 drikkekartonger til en kubbe, skrevet navn og telefonnummer utenpå og lagt i den grå papirdunken. Papiravfallet ble tømt på HRA og familiens kubbe ble plukket ut i kartonglotteriet.

Hvert år trekkes det ut 124 vinnere i kartonglotteriet. Vinnerne deler en pott på 1,6 millioner kroner. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner kan levere kartonger og bli belønnet for miljøinnsatsen.

LES OGSÅ: Mette fikk godt betalt for å brette 

Det er Grønt Punkt Norge som sikrer og administrerer finansieringen av returordningen for drikkekartong. Gjenvinning av drikkekartong senker avgiften som er lagt på drikkevareemballasje, noe som i praksis betyr at prisen blir lavere for forbrukeren. Det viktigste er naturligvis å gjenvinne for miljøets skyld.

Du kan være med på kartonglotteriet med en enkeltkartong med navn og telefonnummer og du kan vinne 10.000 kroner. Pakker man en kubbe på seks kartonger oppi den sjuende blir man også med på trekningen om 100.000 kroner. Det er fire trekninger i året og kartongene trekkes fra 84 forskjellige steder i hele landet.

MILJØINNSATS: Familien fra Heradsbygda har vært flinke til å brette drikkekartonger. Premien på 10.000 kroner skal brukes til en ferietur.

MILJØINNSATS: Familien fra Heradsbygda har vært flinke til å brette drikkekartonger. Premien på 10.000 kroner skal brukes til en ferietur. Foto:

Artikkeltags