Gå til sidens hovedinnhold

Mer papirarbeid stjeler tid med pasientene

Artikkelen er over 7 år gammel

Reform og lovverk krever store mengder dokumentasjon i helseomsorgen.

Sykepleierforbundet i Hole mener at lav bemanning går på sikkerheten løs.

Sykepleierne har ifølge hovedtillitsvalgt Kristin Welo mye mer administrativt arbeid nå enn før samhandlingsreformen ble innført.

- Dette fjerner altfor ofte de få sykepleierne vi har bort fra kontakten med pasientene, mener Welo.

Ønsker flere omsorgshender

Med 5,5 sykepleierhjemler ser hun store problemer med å få «kabalen til å gå opp» på langtidsavdelingen på Hole bo- og rehabiliteringssenter. Det blir veldig sårbart, særlig ved sykdom og annet fravær, påpeker den hovedtillitsvalgte.

Sykepleierne i Hole hevder at dette går på sikkerheten løs for beboerne, særlig når det gjelder medisinsk oppfølging og sikkerhet og trygghet med blant annet medisinhåndtering.

- Med så få sykepleiere som vi har nå, er det vanskelig å kunne opprettholde forsvarlig drift hele døgnet, uttaler Welo.

Hun ber i en budsjettuttalelse om at kommunen tildeler hjemler til to nye stillinger for sykepleiere på sykehjemmet.

Pålagt innsparing

Den tillitsvalgte er klar over at pleie og omsorg også er pålagt sparekrav, men hvis sykepleierne skal klare å møte ytterligere krav som blir pålagt dem fra helsemyndighetene, ser hun ingen annen mulighet enn å sende denne henvendelsen til kommunen.

Pleie- og omsorgsleder Anne Marit H. Fuglum opplyser at budsjettet ikke betyr endringer i pleiebemanningen. Hun mener at sykepleierbemanningen ikke er faglig uforsvarlig, men Fuglum ser behovet for å få styrket den.

- Det har vi planer om over tid. Sykepleierne har det veldig travelt, det er sårbart, og vi får mer krevende oppgaver. De har tøffe arbeidsforhold, bekrefter hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.