Ingen skal møte stengt dør hos helsesøster | Andrine Høyvik Skjold

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– AUF vil alltid jobbe for det beste for elevene, og det innebærer at helsesøster skal være på skolen hver dag, sier Andrine Høyvik Skjold i dette innlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et nytt skoleår er i gang for tusenvis av norske barn og ungdommer. Noen begynner kanskje på en helt ny skole med helt nye mennesker, og andre skal tilbake til en klasse de kanskje har vært en del av i flere år, og gleder seg til å møte igjen venner.

For mange er det høydepunkt å møte igjen klassekameratene sine, for andre ikke. Mange trives kjempegodt på skolen og ser fram til en ny dag hver eneste dag, men for andre er kanskje skolen det siste stedet de ønsker å være.

Penger til helsesøster

Ett nytt år betyr også nye elever, nye møter med lærere og helsesøstre. Hvis du googler «Helsesøstre i skolen» er det første som kommer opp på Google to saker om at regjeringen har øremerket midler til helsesøstre.

Likevel er det tusenvis av elever som møter stengte dører når de oppsøker helsesøster på skolen.

For mange er helsesøster en trygghet. Det å ha muligheten til å kunne snakke med en person uten å bekymre seg for hva noen tenker om en er for mange det som gjør at man kommer seg igjennom skolehverdagen.

Alltid åpent

Vi i AUF ønsker at elevene skal kunne møte åpne dører hos helsesøster uten å på forhånd måtte planlegge når de skal gå dit. Vi vil ha åpne dører slik at du alltid kan gå inn og snakke om skole, kjæresteproblemer eller psykisk helse.

For oss er ungdommer en av de viktigste gruppene og fokusere på, og grunnlaget for dette begynner i skolen.

Skolene trenger helsesøstre som kan være med på å hindre at elever faller fra, og skal vi klare dette må vi ansette flere helsesøstre.

Bør prioriteres

I 2019 er det fylkesting – og kommunestyrevalg landet over. En av de største prioriteringene til alle fylker og kommuner bør være å bedre helsesøstertilbudet, slik at vi slipper at elevene møter stengte dører.

Sånn at det alltid er noen tilgjengelige til å snakke om press, problemer og vanskelige valg. Elevene trenger en helsesøster samme dagen de har problemer, ikke en uke senere.

Vi i AUF kommer alltid til å jobbe for det beste for elevene, og vi håper at politikerne vil gjøre det samme. Vår største prioritering er ungdommen, og det vil den alltid være. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags