Fredag kom nyheten om at det nå er søkt om oppstart for utbygging av Byporten i Hønefoss. Det betyr at vi kan få et 23. etasjes bygg på den gamle Ford-tomta, men det skjer ikke uten debatt. Lokalpolitiker og TV-fjes, Nils H. Wærstad er en av mange som ønsker høyhus velkommen til Hønefoss.

Her er en del av reaksjonene på Ringerikes Blads Facebook-side:

Anne Karlengen: Dette kan bli helt topp dette.

Marit Ommelstad: Håper det aldri blir virkelighet!!

Ronny Teigen: Kjør på. Dette blir flott

Eva Hagen: Nei, fy. Dette er ikke bra

Mona Bakken: Grufullt!!!

Benthe Beth Andreassen: Det bør bygges i den stilen byen vår allerede har. Dette ser grusomt ut!

Trond Espelund: Det er hardt om plassen. Bedre å bygge i høyden enn å bygge ned matjorda slik det gjøres på Klækken nå. Stå på, 70 meter er da ingenting! Andre steder i verden bygges det over 1.000 meter

Jan-Sverre Eliassen: Litt forskjell på Hønefoss og Dubai for å si det mildt.

Kari-Anne Jørgensen Hansen: Tror virkelig det kan bli fint jeg. Byen trenger litt nytt, i tillegg til å beholde noe av det gamle

Anders Skrataas: Her må det ikke søkes, det må saksøkes.

Thomas Løvskogen: Oy oy oy! Farlig at det skjer noe nytt i byen. Nei! Tror detta blir bra jeg

Trond Reidar Dahl: Endelig noen flere som ønsker byen noe nytt. Vi kan ikke bare sitte å rope at det liker vi ikke. Skal vi skape historie i framtiden må det også bygges noe nytt – ikke bare bevare alt som det var på 60- og 70-tallet. Er faktisk noen som ikke er født på den tiden også. Vi trenger en by det skjer noe i. Stå på videre og takk for at det fortsatt er noen som vil noe i denne byen.

Anders Bakken: Kjempebra. Håper virkelig det blir noe av, byen trenger det.

Svein Fivelsdal: Flott at noen tør å utfordre. Håper saken blir kjørt helt til topps. Artig å ha noe spesielt å se på når vi venter på grønt. Hele byen kan da ikke bli ødelagt av den grunn.

Tore Gustavsen: Det vil joo ødelegge byen da, 23 etasjer er høyt, og vil ødelegge med så store bygg. Brannvesenet må også gå til innkjøp av ny stigebil. Jeg synes rådhuset er passe høyt men det bygget er stygt og se på. Ikke noe høyere enn Ringerike rådhus i denne byen. Det vil ikke passe inn i bybildet

Ole Hervik Frantzen: Hvis alle hadde vært like nervøse som deg så hadde Hønefoss fortsatt vært ei lita trehytte.

Marit Stiksrud: Vi må ha i tankene at det bygges for våre oldebarn og ikke for oss som er voksne/gamle i dag.

Ivar Eskestrand: Artig at noen våger å tenke utenfor boksen, og dermed starter en spennende debatt. Vi må tørre å tenke nytt, her i Hønefoss også.

Fra ringblad.no har vi klippet ut disse kommentarene:

Ivar Gunnar Lia: Helt flott, dette likte jeg. Bygget passer godt inn i dette området og blir umiddelbart et kjennemerke i byen. Kanskje på tide at rådhuset får avløsning der? Tør vi håpe på at dette blir gjennomført?

Svend-E Sundvoll: Håper at dette blir gjennomført. Ser ut til og være ett stilig bygg.

Bjørn Grande: Dette ser veldig spennende ut.

Jan-Erik Borgen: Spennende! På tide det blir noe nytt og moderne på tomta, ikke bare kopier av gamle byggeskikker.

Martin Skogstad: Dette blir spennende og nødvendig for framtiden når mange flere skal bo i byen. Veldig bra at politikere slipper til nye typer bygninger.

LES TIDLIGERE SAKER OM BYPORTEN: