Gå til sidens hovedinnhold

Magasingigant legger ned all virksomhet i Norge

Artikkelen er over 3 år gammel

Bonnier Media gir ut blader som Costume, Tara, Stella, Bo Bedre, BoligPluss og Vi i Villa. Nå legger de ned i Norge, og 58 ansatte mister jobben.

Svenske Bonnier Media legger ned sin virksomhet i Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge Kampanje rammes 58 ansatte av nedleggelsen, som skyldes et utfordrende mediemarked i Norge. Avviklingen skal etter planen være gjennomført ved årsskiftet.

Medier24 skrev i mai i fjor at Bonnier i Norge hadde rundt 15 prosent av det norske ukepresse- og bladmarkedet.

Tre blader lever videre

Ifølge pressemeldingen vil tre blader likevel leve videre, med en annen produksjonsmodell. Disse er Costume, Tara og Bo Bedre.

Administrerende direktør i Bonnier Media AS, Trond Juliussen, sier i en pressemelding at dette er en trist dag for selskapet.

– Dette er en veldig trist dag for alle i Bonnier Media. Vi har jobbet hardt og levert gode magasiner med høy kvalitet og tilhørende nettsteder gjennom krevende tider. Vi har den siste perioden jobbet intensivt for å finne alternative løsninger som kunne unngått dette utfallet. Dessverre var ikke det nok.

Juliussen er selv rammet av nedleggelsen, ifølge Kampanje.

Om at Costume, Tara og Bo Bedre skal bestå, sier Juliussen følgende.

– Vi er nødt til å tenke annerledes på hvordan magasinene og nettstedene skal utgis, og jeg tror modellen vi har landet på vil sikre fortsatt gode produkter for lesere og annonsører. Samtidig er det ekstremt viktig for meg nå å støtte alle de ansatte som er rammet av denne beslutningen slik at det blir en ryddig prosess.

– Vil ivareta hvert enkelt medlem

Bonnier AB, som Bonnier Media er en del av, har en lang historie. Selskapet ble etablert av Gerhard Bonnier i 1804, og utviklet seg senere til å bli et internasjonalt mediekonsern.

Bonnier AB består i dag av 175 selskaper i 17 land, og er Nordens største mediekonsern.

I en pressemelding skriver Norsk Journalistlag følgende om nedleggelsen:

«NJ har mottatt den triste nyheten om at Bonnier legger ned sin virksomhet i Norge. Det er svært sjelden at medievirksomheter legges ned, og det understreker alvoret i situasjonen. NJ er til stede på allmøte hos Bonnier i dag, og jobber tett opp mot redaksjonsklubben.

– Vi vil ivareta hvert enkelt medlem på best mulig måte i denne vanskelige situasjonen, og vil bistå i den videre prosessen, slik at våre medlemmers rettigheter ivaretas, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen.»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.