Sophie er imponert: Ringerikinger reddet 2.348 porsjoner med mat fra søpla

MATREDDER: Sophie Wiik, matredder og daglig leder i Too Good To Go, synes det er imponerende og gøy å se hvor mye mat som reddes. Foto: Too Good To Go

MATREDDER: Sophie Wiik, matredder og daglig leder i Too Good To Go, synes det er imponerende og gøy å se hvor mye mat som reddes. Foto: Too Good To Go

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er imponerende og gøy å se hvor mye mat som reddes, sier Sophie Wiik, matredder og daglig leder i Too Good To Go.

DEL

I Ringerike kan man redde overskuddsmat fra fem spisesteder gjennom Too Good To Go-appen. Og ringerikinger er gode på matredding – til sammen har de reddet 2.348 porsjoner med mat fra å ende opp som matsvinn, opplyser Too Good To Go.

Det hele går ut på at spisesteder selger mat som ikke har blitt solgt i løpet av dagen, til en redusert pris.

– Det er imponerende og gøy å se hvor mye mat som reddes. Vi håper nå at flere spisesteder og matbutikker i Ringerike vil bli med oss i kampen mot matsvinn, slik at enda mer mat kan havne i magen og ikke i søpla, sier Sophie Wiik, matredder og daglig leder i Too Good To Go.

LES OGSÅ: Norgesgruppen reduserte matsvinnet med 19 prosent

Sakte på Sokna

Selv om det reddes mye mat i Ringerike, går det litt sakte i Sokna i forhold til i Hønefoss. YX Sokna og Rustad Kafé ønsker å redusere matsvinnet sitt, og håper at folk i området vil komme innom og redde overskuddsmat. For 35 kroner kan du redde mat de ikke har fått solgt i løpet av dagen.

– Så hvis du bor i Sokna-området og vil redde bakervarer, påsmurte baguetter eller annet godt fra å havne i søpla, oppfordrer vi til å laste ned appen vår og følge med der – både YX Sokna og Rustad Kafé legger ut porsjoner hver dag, sier Wiik.

Too Good To Go er en gratis app som bidrar til å redusere matsvinn. Gjennom appen kan matbutikker og serveringssteder forhindre at dagsfersk mat og dagligvarer med kort holdbarhet havner i søpla. Forundringsporsjoner med overskuddsmat til redusert pris legges ut i appen, hvor de så forhåndsbetales av matreddere og hentes til tiden som oppgis av spisestedet – gjerne ved stengetid.

LES OGSÅ: Rustad kafé vant pris – har redusert matsvinnet med 20 prosent

Stolte over å være med

Too Good To Go er rett og slett en vinn-vinn-vinn-løsning: For spisesteder som slipper å kaste mat, for forbrukere som vil være med på et viktig miljøtiltak og i tillegg sikre seg god og billig mat, og ikke minst for miljøet, mener Too good to go.

Gjennom appen reddes det på landsbasis opp mot 4.000 måltider fra søpla hver dag. Siden lansering i januar 2016 har over 1,4 millioner måltider blitt reddet. Over 500.000 nordmenn har lastet ned appen, og rundt 1.200 spisesteder er med så langt.

– Før var det skambelagt å hente billig mat, men nå har trenden snudd. Jeg opplever at folk er stolte over å være med på å minske matsvinn, og det er utrolig positivt, sier Wiik.

Disse stedene er med i Hønefoss: Kanel Steinovnsbakeri, Circle K Hønefoss og SSN Kafé Ringerike. På Sokna er YX Sokna og Rustad Kafé med.

Artikkeltags