Gå til sidens hovedinnhold

Coop Prix Hallingby deler ut gratis frukt i desember

Artikkelen er over 2 år gammel

I desember deler Coop Prix Hallingby ut gratis frukt og grønnsaker til barn som er med de voksne på handletur.

– Coop har signert Helsedirektoratets Intensjonsavtale for et sunnere kosthold, og vi har forpliktet oss til å arbeide for at norsk hverdagskost blant annet skal inneholde mer frukt og grønnsaker. Da er det viktig for oss å gjøre det enkelt for kundene våre, som er de som eier oss, å ta sunne valg, sier Monica Leinan Knestang, butikksjef i Coop Prix Hallingby.

I desember blir det derfor gratis frukt og grønnsaker til barn i Coop Prix-butikker over hele landet. Om ordningen blir en suksess vil dagligvarekjeden vurdere å gjøre tiltaket permanent. 

– Ved å gjøre frukt og grønnsaker mer tilgjengelig for barna, håper vi at de også spiser mer. Kanskje prøver barna en spennende frukt de ikke har smakt før, og får seg en ny favoritt, sier Knestang.

Ordningen er også et ledd i Coops nullvisjon for kasting av mat.

– Vi vil dele ut smakfull frukt og grønnsaker, men som har kort restholdbarhet og derfor kanskje ikke blir kjøpt av kundene våre, sierKnestang.

LES OGSÅ: Nå får du én krone hver gang du gjør dette

Et utvalg Coop Prix-butikker har allerede delt ut gratis frukt og grønnsaker til barn i noen uker, og har fått positive tilbakemeldinger fra kundene. Knestang har stor tro på at ordningen vil bli godt mottatt av kundene også ved Coop Prix Hallingby.

– Man skal selvsagt få kose seg i desember, men vi håper vi kan hjelpe til med å skape gode spisevaner for barna. Vi ønsker å legge til rette for en litt grønnere og sunnere jul, sier hun.

LES OGSÅ: Disse matgigantene har fått en opptur

Kommentarer til denne saken