Harald fikk sjokk av nyttårsmiddagen: – Jeg skulle gjerne visst hva slags liv den har hatt før den havnet på tallerkenen min

PLAST: Dette synet møtte Harald Ramfjord da han skulle tilberede nyttårsmiddagen.

PLAST: Dette synet møtte Harald Ramfjord da han skulle tilberede nyttårsmiddagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Harald Ramfjord fra Gjøvik fikk seg et skikkelig sjokk da han delte hummeren som skulle bli nyttårsmåltidet: – Magen var full av plast og gummi!

DEL

Hummeren var bestilt i god tid via en fiskehandler på Gjøvik, og da Ramfjord hentet nyttårsmiddagen, så det hele svært innbydende ut.

– Det var så pent lagt fram at jeg tok et bilde av hvordan hummerne lå i kassen, men jeg ante jo ikke da hva jeg kom til å finne i hummeren jeg fikk med meg hjem, sier Ramfjord til Oppland Arbeiderblad.

Store biter

– Da jeg delte hummeren i to, tøt det ut store biter av plast og gummi, og da tok jeg bilde med en gang for å dokumentere det, sier Ramfjord.

– Fiskehandleren er selvsagt uten skyld i dette her, men jeg skulle gjerne visst hva slags liv denne hummeren har hatt før den havnet på tallerkenen min, fortsetter han.

Ramfjord sier han kommer til å ta saken til Mattilsynet, uavhengig av svaret fra leverandøren.

– Det skal ikke være sånn at dyr som skal bli mat for oss går og spiser på plast, det er sjokkerende dyrevelferd, og uforståelig for meg, sier han.

– Sånt som kan skje

Hummeren kommer fra Vågen Seafood, som holder til på Sotra utenfor Bergen. Oppland Arbeiderblad har snakket med daglig leder Odd Sekkingstad.

Han påpeker flere ganger i løpet av den korte telefonsamtalen at dette er en travel dag, og at han ikke har tid til å kommentere plastfunnet utførlig.

– Men det hender en sjelden gang at en hummer får i seg plastbiter eller biter av gummistrikk når de går i hummerparken hos oss, så det er nok ikke noe hummeren har fått i seg ute i det fri, sier Sekkingstad.

INNBYDENDE: Når hummeren lå i disken, så den riktig så fristende ut.

INNBYDENDE: Når hummeren lå i disken, så den riktig så fristende ut. Foto:

– Vi tar imot hummer fra fiskere gjennom hele fangstsesongen, og så går de en stund i hummerparken hos oss før de blir tatt opp. Da hender det at gummistrikker og lignende blir morkne og ryker, og så spiser hummeren det. Det er sånt som kan skje, fortsetter han.

Ville ikke se på bilder

Oppland Arbeiderblad videresendte bildene Harald Ramfjord tok av hummeren, plastbitene og serienummeret, men daglig leder hos Vågen Seafood hadde ikke tid til å se på dem.

– Nå er det så mye å gjøre her, så jeg har ikke tid til å lese mail og se på bilder av dette her, og jeg trenger ikke svare noe mer enn at noen hummere får i seg biter av gummistrikk hos oss, sier han.

Sekkingstad hadde ikke noen formening om hvor lenge den aktuelle hummeren hadde gått i hummerparken, eller hvor lenge den hadde gått i fangenskap hos fiskeren før den kom til Vågen Seafood.

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.

Artikkeltags