Ny rekord: Fem kilo frossenpizza per nordmann

Oslo  20151223.
Det er en myte at mange bruker pizza grandiosa som middag julaften. Mann spiser pizza.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oslo 20151223. Det er en myte at mange bruker pizza grandiosa som middag julaften. Mann spiser pizza. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Siden Grandiosa & Co. dukket opp rundt 1980, har frossenpizzaen blitt en fast del av norsk kosthold. I fjor satte vi rekord med fem kilo frossenpizza hver.

DEL

I 2018 ble det solgt frossenpizza for over 2,3 milliarder kroner, skriver godt.no. Det er en vekst på 4 prosent fra året før, ifølge tall fra markedsanalysebyrået Nielsen. De siste ti årene har verdien av frossenpizza steget uavbrutt og økt med 56 prosent.

– Det selges om lag 50 millioner pizzaer i løpet av året, og det tilsvarer nesten ni og en halv pizza per innbygger, forteller brand manager Even Brandeggen i Dr. Oetker. Med et totalt salg på 26.100 tonn pizza, blir det snaut fem kilo på hver av oss.

LES OGSÅ: Vegansk matnyhet revet vekk fra hyllene: – Det er helt sprøtt

– Dette står jo litt i kontrast til fokuset på sunnhet, og trender som vegetar og vegan for tiden, sier Brandeggen. Hans firma står for rundt 25 prosent av salget, mens Orkla – som blant annet produserer Grandiosa – har en markedsandel på 68 prosent.

– 2018 ble det nest beste året for Grandiosa noensinne. Noe vi er veldig godt fornøyd med, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stollen i Orkla.

LES OGSÅ: Nei, folk flest spiser ikke Grandiosa som julemiddag

Artikkeltags