Hovedmistenkt gressløk importert av Elstøen: – Finner ikke spor av bakterier

Eier og daglig leder ved Elstøen Gartneri, Gjermund Kristoffersen. Bildet er tatt i en annen forbindelse.

Eier og daglig leder ved Elstøen Gartneri, Gjermund Kristoffersen. Bildet er tatt i en annen forbindelse.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gressløk fra Kenya mistenkes å være årsaken til at over 100 deltakere på en helsekonferanse i Oslo i mars ble matforgiftet.

DEL

Folkehelseinstituttet har intervjuet flere hundre personer som var på Radisson Blu Plaza da over 100 personer ble rammet av akutt mage- og tarmsykdom, skriver Bergens Tidende.

– Svarene her peker i retning av at det var matretter som inneholdt gressløk, som kunne være smittekilden. Imidlertid har prøver tatt av gressløken hotellet brukte, ikke vist funn av bakterier, så derfor vet vi ikke helt sikkert om dette var kilden til utbruddet, sier seksjonssjef i Mattilsynet Oslo, Asker og Bærum Solveig Eriksrud til avisen.

Den mistenkte gressløken kom fra salatprodusenten Elstøen Gartneri på Røyse i Hole kommune. De hadde importert gressløken fra Kenya.

– Da vi ble kontaktet av Mattilsynet, var det ikke noe igjen av det partiet som SAS-hotellets gressløk kom fra. Men vi tok prøver av andre partier, uten at det ble funnet spor av bakterier. Vi isolerte all gressløk i perioden fram til alle prøvesvarene forelå, sier daglig leder Gjermund Kristoffersen. (©NTB)

Artikkeltags