Ask gård jakter ny pris sammen med drikkeprodusent på Røyse

STADIG PRISDRYSS: Ekteparet Anne Marte Ruud og Kristoffer Evang ble ikke årets matgründere, men kan vinne Det norske måltid. Igjen.

STADIG PRISDRYSS: Ekteparet Anne Marte Ruud og Kristoffer Evang ble ikke årets matgründere, men kan vinne Det norske måltid. Igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gården i Åsbygda var nominert til Årets lokalmatgründer, en pris som ble delt ut under Dyrsku'n i Seljord i helgen. Det ble ikke seier der. Men både Ask gård og Røyse frukt- og bærpresseri er finalister i Det norske måltid.

DEL

Gründerseieren og 50.000 kroner gikk til Røyland gård i Birkenes kommune på Sørlandet. Konkurransen blir arrangert av avisa Nationen, og sponses i år av matvarekjeden Meny.

Ask Brygghus og Ask Gård Foredling i Åsbygda var en av seks kandidater og var nominert for sine økologiske kjøttprodukter og alkoholfrie drikker. Men nådde altså ikke helt opp.

2016: Thorbjørnrud kåret til Årets lokalmatgründer

Men det er ingen grunn til å henge med nebbet for den lokale produsenten. Bare siden i fjor har Ask gård blitt kåret til Årets Matspire, vunnet Det norske måltid, fått to stjerner i Great Taste Awards, vunnet gull i NM kjøtt og nylig fikk de det prestisjetunge Spesialitet-merket.

Merket ble gitt til to spekepølser; Slegge, en økologisk salami og Passe, en italiainspirert salami med fennikel.

Nå er det salamien Holy Balony som igjen kan gi produsenten en pris. Produktet er finalist i Det norske måltid, en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

Ask gård er nominert i kategorien for årets foredlet kjøtt, og kåringen skjer i Stavanger.

Der kan det også bli pris til Røyse frukt- og bærpresseri. Deres Stikkelsbær drikkeklar er nominert i kategorien «Årets grønne – foredlet.»
Artikkeltags