Gå til sidens hovedinnhold

Ask gård jakter ny pris sammen med drikkeprodusent på Røyse

Artikkelen er over 2 år gammel

Gården i Åsbygda var nominert til Årets lokalmatgründer, en pris som ble delt ut under Dyrsku'n i Seljord i helgen. Det ble ikke seier der. Men både Ask gård og Røyse frukt- og bærpresseri er finalister i Det norske måltid.

Gründerseieren og 50.000 kroner gikk til Røyland gård i Birkenes kommune på Sørlandet. Konkurransen blir arrangert av avisa Nationen, og sponses i år av matvarekjeden Meny.

Ask Brygghus og Ask Gård Foredling i Åsbygda var en av seks kandidater og var nominert for sine økologiske kjøttprodukter og alkoholfrie drikker. Men nådde altså ikke helt opp.

2016: Thorbjørnrud kåret til Årets lokalmatgründer

Men det er ingen grunn til å henge med nebbet for den lokale produsenten. Bare siden i fjor har Ask gård blitt kåret til Årets Matspire, vunnet Det norske måltid, fått to stjerner i Great Taste Awards, vunnet gull i NM kjøtt og nylig fikk de det prestisjetunge Spesialitet-merket.

Merket ble gitt til to spekepølser; Slegge, en økologisk salami og Passe, en italiainspirert salami med fennikel.

Les også

Her er beviset på at Ask gård er en av landets beste matprodusenter

Nå er det salamien Holy Balony som igjen kan gi produsenten en pris. Produktet er finalist i Det norske måltid, en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.

Ask gård er nominert i kategorien for årets foredlet kjøtt, og kåringen skjer i Stavanger.

Der kan det også bli pris til Røyse frukt- og bærpresseri. Deres Stikkelsbær drikkeklar er nominert i kategorien «Årets grønne – foredlet.»

Les også

Nå kan du drikke frukt og bær fra Røyse
Kommentarer til denne saken