Markerer Trafikkofrenes dag

Trafikkofrenes dag 12. januar 2014. Fakkelbokser dannet hjerte nedenfor Norderhov kirke. Foto: Pål Tr. Mannsverk

Trafikkofrenes dag 12. januar 2014. Fakkelbokser dannet hjerte nedenfor Norderhov kirke. Foto: Pål Tr. Mannsverk

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag 11. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud ved Åssiden kirke i Drammen, med appeller, fakkeltog og minnegudstjeneste.

DEL

I fjor mistet 18 personer livet i trafikken i Buskerud. Det sitter derfor mange familier, venner og lokalsamfunn igjen i sorg.

Søndag 11. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud ved Åssiden kirke i Drammen. Det vil bli holdt appeller i skolegården på Åssiden skole klokken 16.00 før fakkeltog og minnegudstjeneste.

- Markeringen er for å minnes de omkomne, vise medfølelse med de pårørende og skadde. Vi tenner lys for de omkomne og hvert lys vi tenner symboliserer et tapt liv, sier Trond Johansen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

- Det er ikke akseptabelt at noen mister livet eller blir hardt skadet i trafikken, og vi er mange etater og organisasjoner som arbeider for å få ned ulykkestallene, sier Johansen.

I de to foregående årene har markeringen blitt avholdt på Norderhov, og Johansen forteller at de nærmeste pårørende til de menneskene som har mistet livet på veiene i vårt distrikt, har fått en egen invitasjon til arrangementet. 

LES OGSÅ: Tid til ettertanke

Johansen skal sammen med vegsjef Hans Jan Håkonsen tenne lys i kirken. Stasjonssjef ved Drammen politistasjon, Øyvind Aas leser navnene på de omkomne.

I tillegg blir det appeller og taler av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, ordfører Tore Opdal Hansen og fungerende biskop i Tunsberg, David Gjerp.

Jonas Fjeld vil bidra musikalsk.

Etter minnegudstjenesten er alle velkommen til en sammenkomst i seniorsenteret ved kirken.

LES OGSÅ: HBK i trafikkampanje

Det er Buskerud fylkeskommune som i samarbeid med kirken, Trygg Trafikk, Statens vegvesen, politiet, ambulansene, brannvesenet, Drammen kommune, MA, rusfri

Artikkeltags