Målsetting: Null skader

De ansatte var på «fotosafari» for å finne ting som kan rettes på.

De ansatte var på «fotosafari» for å finne ting som kan rettes på. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

200 Spenncon-ansatte trente denne uken på sikkerhet for å unngå skader på arbeidsplassen.

DEL

Flammene sto høyt til værs bortenfor parkeringsplassen da gruppe etter gruppe med ansatte trente på å slukke brann.

Dette var en av fire sikkerhetsstasjoner arbeiderne hos betongelementprodusenten skulle gjennom.

De unge arbeidskameratene Marius Gundersby og Tony Iversen har jobbet hos Spenncon i ett års tid og syntes det var mye nyttig å lære seg på sikkerhetsdagen.

- Vi har blitt mer obs på det som ikke er bra å puste inn etter gjennomgangen av bruk av vernemaske, forteller Iversen.

Store maskiner

Spenncon er en del av det multinasjonale, belgiske selskapet Consolis, og hele 12.000 ansatte på 130 fabrikker i mer enn 25 land gjennomførte i går den nyinnstiftede Sikkerhetsdagen. I går gjaldt dette for 640 ansatte i Norge.

Å stenge av en stor fabrikk i en hel dag er ingen billig affære.

- Ja, men skader representerer større kostnader. Vi holder på med store maskiner og store elementer opp mot 30–40 tonn, så en skade her kan lett bli fatal, sier fabrikksjef Jon Morten Lund.

I kantina fikk arbeiderne gjennomgått og praktisert førstehjelp av blant andre Bente Treangen fra Stamina, som har bedriftshelsetjenester for en rekke bedrifter i Ringerike.

Nede i en av fabrikkhallene ble det demonstrert det nyeste innen verneutstyr og hvordan fabrikkstøy kan gi hørselsskader og slitasjeskader.

«Fotosafari» på fabrikken

For at de ansatte selv skulle kunne dokumentere ting og forhold i fabrikken som kan være potensielle faremomenter, ble de sendt rundt på «fotosafari» med pocketkameraer. Resultatene viste ingen graverende forhold.

De siste årene har Spenncon klart å redusere den arbeidsrelaterte skadeprosenten med utrolige 82 prosent. Men de har ikke tenkt til å lene seg tilbake og jobber for å få skadeprosenten enda lavere.

- Vi bestemte oss for å gjøre noe med skadeprosenten og har hatt og har en stor fokus på sikkerhet. Her på Hensmoen har vi en nullvisjon når det gjelder sikkerhet. Sist gang noen var borte på grunn av skader på fabrikken, var i september 2012. Vi håper på at vi skal unngå ulykker i mange, mange år framover. Dette skal være en sikker og trygg arbeidsplass.

Artikkeltags