Gå til sidens hovedinnhold

Sterk dokumentar om Mads og mamma

Artikkelen er over 5 år gammel

- Det tok over 20 år med kamp og smerte før vi fikk ting på stell i familien. Jeg er drittstolt av mamma i dag, sier rapperen Mads Veslelia.

Nå kommer altså VGTV med dokumentaren om Mads og mamma, en historie om en ung mor som blir fratatt sønnen fordi hun er rusavhengig. Om årelang kamp mot dopet, skam og dårlig samvittighet.

På Facebook skriver Mads at han vet han har en del følgere som har gått gjennom noe av det samme som han selv.

- Jeg håper dette kan være motiverende, enten du har opplevd det fra min side eller mamma sin, skriver han.

Dokumentaren viser hjemmefilmer fra Mads' barndom, et tilsynelatende vanlig liv i et vanlig hjem. Men når mor er narkoman, er ingenting vanlig. Samtidig som historien er usminket og rå, gir den også et sterkt bilde på hva en familie kan være for hverandre, den viser kjærlighet, styrke og vilje til å overleve.

Det toppet seg nemlig en dag mormor kom på besøk. I gangen møter hun sju år gamle Mads og spør han om hvorfor han ikke er på skolen.

- Han er på skolen, sier moren overbevist fra sin forvridde verden.

Mormor setter Mads umiddelbart i bilen og tar han med seg hjem. Fra den dagen bor han hos mormor, og det skal bli på gutterommet på loftet han lager sanger, og spiller inn musikk.

Lillebror Vegard havner i fosterhjem.

Det skal gå år med usikkerhet og mange tanker, og mamma som nå er alene, lar rusen få fritt spillerom. Gutterommet til Mads blir tilfluktsstedet. Å kunne formidle alle følelsene gjennom sangen og musikken, blir ankeret og tryggheten i hverdagen.

- Bestemor betyr alt for meg, sier den tøffe artisten med et lite smil på lur.

 I dag kjenner vi Mads Veslelia som en artist med alvorlige budskap pakket inn i rap og hip hop. Alt han kan om musikk har han lært seg selv, kanskje på trass, for å vise hva han er god for.

I dag er moren rusfri, og hun har god kontakt med Mads. Lillebror Vegard har for lengst flyttet hjem til mamma. Håpet er der, sammen kan de greie det.

- Det tok over 20 år med kamp og smerte før vi fikk ting på stell i familien, mange hendelser har påvirket oss, men alt skjer for en grunn og jeg er drittstolt av mamma idag, skriver Mads på sin Facebookside.

Link til dokumentaren kan du se på Mads Veslelias Facebookside, eller på VG.no lørdag.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken