Det er ikke ofte publikum får oppleve lansering av både bok og cd på en og samme tid. Men det skjedde da Svein Olav Blindheim tro til i Ullerål kirke i går kveld med lystige barndomsminner og poetiske sanger.

Den temmelig fulle kirken av et publikum som både plystret og lo godt fikk høre en liflig blanding av gode tekster og god musikk.

God blanding

Godt lagt opp med noen fiffige overganger mellom de forskjellige tekstene og musikkstykkene fikk publikum oppleve Svein Olav Blindheim utfolde seg i barndommens rike på øya Vigra, med en gudfryktig mor og en pragmatisk ordfører av en far. Musikken og tekstene utfoldet hverandre godt og ble til et helhetlig bilde av allsidige Blindheim.

- Bok og plate! Det er liksom ikke måte på! Jeg har både gledet og gruet meg i lang tid, spesielt gruet meg slik at det skulle svi godt. For det er litt skummelt med noe som er hentet nært fra hjertet, sa Blindheim som en innledning på hva som skulle komme.

Morsom

Tekstene som Blindheim leste fra sin nye bok "Tannregulering med tørkesnor" var både underfundige, svært morsomme og ga et skjevt blikk på '60-tallets Vigra. Spesielt morsom var historien om da Blindheim og kompisene gjorde sitt beste for å brygge til noe de ikke skulle, hvorpå de ravet rundt - uten å vite om placeboeffekten. Og da ordførerfaren trykket opp for mange stemmesedler og guttene sendte dem til værs - med ulik glideflukt etter hvilket parti som var representert.

Gode hjelpere

Også innom Christiesgate bar det, og spesielt vakkert var Blindheims hyllest til sin kone Marte. Det syntes publikum også og ga ham brakende applaus.

På scenen hadde musikere og dikteren med seg som alltid dyktige Ingvild Hasund, som kommer ikke langt fra samme sted som Blindheim, og trompetisten Terje Johannesen. Tonebildet ble både spennende og mektig.