– Lykken er en glassveranda

Karin og Steve Bergstrøm oppholder seg mye mer på glassverandaen enn i den rommelige stua like innenfor. Her sammen med mannen som bygget inn verandaen, Lars Brørby.

Karin og Steve Bergstrøm oppholder seg mye mer på glassverandaen enn i den rommelige stua like innenfor. Her sammen med mannen som bygget inn verandaen, Lars Brørby. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det pensjonerte ekteparet Karin og Steve Bergstrøm i Begnaparken borettslag byr på glassklar trivsel.

DEL

– Lykken er en glassveranda. Vi oppholder oss mye mer her enn i den rommelige stua.

For fem år siden flyttet de fra sin 170 kvadratmeter store enebolig på Storløkka, til den vel 70 kvadratmeter store leiligheten i 3. etasje i Hofsfossveien.

– Den ti kvadratmeter store verandaen ble noe brukt, men siden vi bor i en hjørneleilighet, ble vi en del plaget av vind. For ett år siden gjorde vi alvor av tanken om innglassing. Det har vi ikke angret ett sekund på.

Verdifull

Innglassingen kostet en del penger, men Steve Bergstrøm regner med å få dobbelt betalt for denne løsningen, dersom leiligheten en gang skal selges.

– I tillegg er trivselsverdien rett og slett ubetalelig. Vi starter som regel dagen med frokost på verandaen. Og vi tar gjerne kveldsmaten her også. Den rommelige stua rett innenfor blir i det store og hele brukt til TV-titting. Har vi middagsgjester, spiser vi gjerne på verandaen. Foreslår vi å ta kaffen i stua, forlanger gjestene gjerne at vi blir sittende på verandaen. Her er det utrolig lyst og trivelig. Stua, som egentlig byr på mye lys, fortoner seg mørk, til sammenligning. Vi fyrer enkelt opp verandaen vinterstid og automatstyrt solskjerming gir god temperaturregulering. Totalt sett sparer vi fyringsutgifter og glasset gir god støyskjerming, sier Karin og Steve Bergstrøm.

Seksjoner

Innglassingen er delt opp i over 10 seksjoner. Glassene, som går fra gulv til tak, kan åpnes etter behov. De herdede glassene er plassert på glideskinner, slik at de kan skyves inntil en vegg.

Lars Brørby hos E. Brørby & Sønn på Bergermoen har sørget for innglassingen av Bergstrøms veranda.

– Stadig flere investerer i den trivselen som følger av innglassing av terrasser og verandaer. Vinterhager er også populært, sier Brørby.

Artikkeltags