Gå til sidens hovedinnhold

Værmeldingen varsler knallvær og supre løyper

Artikkelen er over 5 år gammel

Strålende vintervær er varslet i inngangen på vinterferien. Det kan bety stor utfart til skiløypene i høyden.

Nå er vinteren på sitt aller beste, men skifolket kunne nok tenke seg litt mer snø i løypenettet. Denne helgen er det varslet mellom null og fem minusgrader og strålende sol på dagtid. Tirsdag kveld kommer det inn et nedbørsområde som kan bety påfyll av 10–15 centimeter med snø.

Foran helgen er statusen denne for noen av de lokale løypenettene:

Ringkollen

Total snødybde er 45–50 cm. Det er fantastiske forhold i marka om dagen. Dette skal fortsette igjennom helgen med sol og drømmevær. Det er påskestemning og alle løyper er kjørt. Selv med høy temperatur på dagen holder det seg kaldt i snøen. Skiforeningens smøretips er VR45/50.

Isen på Storflåtan og Vesleflåtan er kontrollert og man har nå satt ut stikker og åpnet for ferdsel over disse vannene.

Tverrsjøstallen er åpen for servering lørdag og søndag.

Krokskogen

Etter en uke med fint vær og kjempeforhold på ski, ser ikke helgen ut til og bli noe dårligere. Alle løyper med utgangspunkt fra Sollihøgda og Kleivstua blir kjørt opp til helgen. Og de kjøres ved behov i helgen. De fleste scooterløyper er også kjørt opp. Sørsetra holder åpent hele vinterferieuken.

Nes i Ådal

Etter nok ei uke med flotte skiforhold i våre løyper, kan vi rapportere om nykjørte spor i hele løypenettet til Nes sti- og løypeforening. Litt snø sist helg gjør at man nå igjen kan gå på ski fra Nes sentrum og til Vikerfjell, om man vil. Bilveien til Knappåsen er i god stand.

Vikerfjell

Det meldes om topp forhold på Vikerfjell og hele løypenettet er oppkjørt. Tosseviksetra er åpen for servering i helgen og onsdag-søndag i vinterferien mellom kl. 11.30 og 15.30.

Tranby IL

Det er brøytet til Sessrudsetera. Vi har kjørt løype opp Fremgårdsveien og opp til Trejerna. Runden rundt ved gapahuken Sessrudsetra og runden rundt ved Tjuventjerna er kjørt opp. Vi kjører nye spor på lørdag, hvis det kommer mer snø.

Tyristrand

IF Tyristubben skigruppe har slåddet og satt spor fra Stormyr til Breiensetra. Vi legger ut info på «Løyperapport Tyristubbens løypenett» på Facebook.

Sjekk lokalt værvarsel

Værvarselet leveres av Meteorologisk institutt.

Hønefoss

Jevnaker

Sokna

Tyristrand

Hole

Sollihøgda

Nes i Ådal

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.