Gå til sidens hovedinnhold

Lovende Ringeriksbane-debatt

Artikkelen er over 8 år gammel

Ringeriksbanen har vært tema på Stortinget igjen. Det synes ringeriksordføreren lover godt.

Øyvind Halleraker (H) fra Hordaland tok opp banen i en såkalt interpellasjon. Stortinget drøftet en av de viktigste samferdselssakene for Ringeriksregionen i over en time.

Ordfører Kjell B. Hansen (Ap) var tilhører sammen med tidligere fylkesrådmann i Buskerud, Matz Sandman, som er engasjert i bane- og veiprosjektet Link.

Hansen mener at det var en fordelaktig debatt, sett med ringeriksøyne. Han synes det var flott å oppleve det fokus alle hadde på at banen må bygges.

Alle partiene på Stortinget deltok i debatten, og ut fra innleggene mener ordføreren at regionen nå må kunne forvente at Ringeriksbanen blir sikret fremdrift.

Hansen ser absolutt grunn til å forvente at planleggingen kan bli ferdig i første del av perioden for Nasjonal transportplan (NTP) 2014-2023. Han mener at debatten bør følges opp av konkrete vedtak.

Ifølge Ap-nestor Martin Kolbergs bør regjeringen få en veldig tydelig og klar beskjed om at den i NTP må ha en klar mening om hvordan Ringeriksbanen skal finansieres og realiseres.

- Hvis ikke må vi manne oss opp til å ha en mening om at det ikke går de nærmeste årene, sa Kolberg på Stortinget.

Med andre ord: Hvis Stortinget mener at det ikke er mulig å få bygd Ringeriksbanen, må det si det og ikke bare uttrykke seg positivt.

Ringeriksordføreren synes likevel at debatten lovet godt for banen. Forventningene om at Stortinget nå sørger for bygging ble skrudd opp.