Gå til sidens hovedinnhold

Løper i gang treningsplan

Artikkelen er over 7 år gammel

Neste sommer kan du gratis trene deg sterk og sprek i Søndre park og/eller på Livbanen.

Ikke alle er like glade i å trene styrke innendørs på et treningssenter.

Ringerike har rike trim- og turmuligheter, men mangler et utendørs treningsanlegg, noe flere og flere byer i Norge er i ferd med å få.

Fastmonterte

Sammen med Ringerike Næringsforum har Ringerike Utvikling fått med seg Areal- og byplankontoret og en Facebook-gruppe, som jobber for at Hønefoss skal få utendørs treningspark, enten i Søndre park eller på Livbanen eller helst begge deler.

- Vi har laget en plan med prioritert rekkefølge på hva en slik park kan inneholde, sier arealplanlegger Ingeborg Faller fra Ringerike kommune, som forteller at Tufteparken på St. Hans Haugen i Oslo vil være et mønster med sine fastmonterte treningsapparater hvor du bruker egenvekten din som motstand.

Mange ønsker dette

Hønefoss' kommende treningspark vil verken få løse manualer eller treningsapparater som trenger elektrisitet for å virke, men fastmonterte treningsapparater-/ og stativer.

- Vi tenker trapper og stiger. Og en stor informasjonsplakat som viser hvordan apparatene skal brukes, sier Kai Sindre Gunderhuset, som dannet Facebook-gruppen «Utendørs treningspark i Hønefoss», som per skrivende stund har 1156 følgere.

Blomster og lek

Livbanen ved Hønefoss barnehage står klar til å kunne brukes til aktiviteter som basket og kulespillet Petanque etter å ha fått et lag med asfalt.

- Og vi har tenkt på å lage et sjakkbrett hvor man går og spiller med store brikker, sier Tone Reneflot Thoresen fra Ringerike Utvikling.

- Vi tenker også at barnehagebarn kan være med og lage blomsterbed i parken. Det har vært en stor suksess i andre byer, sier Reneflot Thoresen.

Ringerike Utvikling har 150.000 kroner til overs etter byggingen av plassen med lekeapparater på Søndre Torg, som har blitt svært populær blant byens smårollinger.

Trenger penger

Den nye utendørs treningsparken har en kostnadsramme på drøyt 570.000 kroner, så initiativtakerne trenger å skaffe til veie midler før hønefossingene kan begynne å strekke muskler i sentrum.

- Vi kommer til å søke midler der vi kan og tar gjerne imot bidrag, sier Linda Moholdt Nordgården fra Ringerike Næringsforum.

Hvis alt går som initiativtakerne håper og et flertall av lokalpolitikerne stemmer for å bygge en utendørs treningspark, kan alt stå ferdig om ett års tid.

- I kommunens folkehelsemelding, står det at et av tiltakene er en utendørs treningspark, smiler Reneflot Thoresen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.