Bli med og løp for livet

Lokale jordmødre tar beina fatt i solidaritet med jenter og kvinner i Sør-Afrika under mosjonsløpet «Løp for livet». Rigmor Lien, Oddrun Didriksen Hjelmtvedt, Elin Ødegård, Hege Navrud, Arnhild Bergan Juvet, Lise Kvello, Elin Tutanrud, Margrete Reksten og Stina Paulsen.

Lokale jordmødre tar beina fatt i solidaritet med jenter og kvinner i Sør-Afrika under mosjonsløpet «Løp for livet». Rigmor Lien, Oddrun Didriksen Hjelmtvedt, Elin Ødegård, Hege Navrud, Arnhild Bergan Juvet, Lise Kvello, Elin Tutanrud, Margrete Reksten og Stina Paulsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mosjonsløpet "Løp for livet" på den internasjonale jordmordagen skal i år løpe til inntekt for Hannes Shelter. Du er invitert!

DEL

I fjor løp de lokale jordmødrene til inntekt for jordmorutdanning i Afghanistan, i samarbeid med Afghanistankomiteen. Da samlet de inn nesten 25.000 kroner, og 160 mennesker møtte opp.

I år ville de støtte noe med tilknytning her hjemme, og valget falt på Hannes Shelter.

– Torsdag 4. mai skal vi løpe i Schjongslunden. Arrangementet passer for alle, enten du bruker barnevogn eller rullator, om du vil løpe eller gå, sier Arnhild Bergan Juvet, som er med i arrangementskomiteen for markeringen.

Hannes Shelter er et senter for voldsutsatte og traumatiserte kvinner og jenter i byen Gclima i Sør-Afrika, med navn etter Hanne Ekroll Løvlie som omkom i regjeringskvartalet 22. juli.

Den internasjonale jordmordagen er fredag 5. mai. Løpingen foregår dagen før, med oppmøte 17.30. Startkontingenten er på 100 kroner, men barn løper gratis. Det er to løyper å velge mellom, 5 kilometer eller 1,7 kilometer. I tillegg blir det salg av kaffe/kaker, og Ringerike Janitsjar skal spille.

– Det blir loddsalg, og vi har fått god støtte med premier fra det lokale næringslivet. Det var godt oppmøte i fjor, men vi håper på enda flere i år, sier Juvet.

Artikkeltags