Lokaltrafikk med flybuss

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Får lokalpolitikerne og Askeladden det som de vil kan du snart ta Flybussen fra Sundvollen til Jevnaker eller fra Olimb til Hønefoss

DEL

Politikerne i formannskapet i Hole innstilte i onsdagens møte på at Askeladden skal få lov til å ta opp lokaltrafikk på hele strekningen Sundvollen-Gardermoen. For ikke å virke direkte konkurrerende med Nettbuss som driver øvrig busstrafikk i området foreslås en minstetakst på 50 kroner på kortere avstander. Beslutningen var enstemmig.

–Bra for barn og unge

– Jeg ser på dette som positivt for barn og unge. Det kan gi en mulighet for å komme hjem for en 50-lapp, sier ordfører Per Berger (H).

Også varaordfører Sjur Tandberg (H) ga sin tilslutning.

– Det vil være positivt å kunne komme seg hjem fra Hønefoss seint på kvelden ikke minst etter at vi har fått en ny, fin kino, sier han.

Saken skal til slutt avgjøres i Regionrådet for Buskerud, Vestfold og Telemark som har bedt de berørte kommunene si sitt. Ringerike ga nylig sin tilslutning. Ordningen vil også gi mulighet til å reise mellom steder der det i dag ikke er direkte busstrafikk som mellom Klækken og Roa og Olimb og Hønefoss.

Positivt signal

Rolf Lie, innehaver av Askeladden Reiser og Transport, er godt fornøyd med Hole-politikernes ja.

– Jeg ser på dette som et håndslag og et positivt signal fra politikerne om at de ønsker at flybussen skal overleve, sier han.

Lie har tro på at selskapet hans skal få lov av Regionrådet til å drive lokaltrafikk på hele strekningen Sundvollen-Gardermoen.

– Jeg tror det vil gå gjennom fordi lokaltrafikken blir i så lite omfang at vi ikke blir noen konkurrent til Nettbuss, mener Lie.

– Vi ønsker ikke å få bussen full av passasjerer som bare skal ta bussen et lite stykke for da vil vi slite med å holde rutene. Jeg tror heller ikke det vil bli snakk om så mange passasjerer som bruker bussen som lokaltrafikk, men vi kan få mye goodwill og få muligheten til å frakte passasjerer mellom Sundvollen og Klækken og mellom Olimb og Hønefoss der det går lite andre busser, sier Lie som mener tilbudet deres heller vil bli en konkurrent til privatbilen enn til Nettbuss.

Dersom ordningen blir innført vil den gjelde for alle avganger hver dag på strekningen. Allerede i dag har Askeladden lov til å ta lokaltrafikk, men bare seint på kvelden og i helgene.

"Jeg ser på dette som et håndslag og et positivt signal fra politikerne om at de ønsker at flybussen skal overleve"

Rolf Lie, innehaver av Askeladden Reiser og Transport

Artikkeltags