I 2015 teller vi 100 år siden første gang Norge markerte den internasjonale kvinnedagen. I fjor skapte debatten om reservasjonsretten rekordstor oppslutning og deltagelse i 8.mars-toget i Oslo.

Ett av ytterst få initiativ i distriktet, er for øvrig uten et politisk motiv.

Globale spørsmål i lokale perspektiv

I årets utgave av arrangementet «Kvinnedagen» på Ringerike bibliotek, ønsker Ringerike Soroptimistklubb gjennom fire fredrag å sette søkelyset på innvandrerkvinners muligheter, lokalt og globalt.

Kveldens hovedgjest er forfatter Gunn Marit Nisja, som har skrevet bøkene «Kvinneliv i Egypt», «Naken i Hijab» og «Olivensteinen». Invitert til å snakke om sin bakgrunn er også barnelege ved Ringerike sykehus, barnelege Biljana Ribic.

- Vi ønsker å se på kvinners muligheter gjennom positive vinklinger, og håper at kvelden vil bli en berikelse for de som møter opp, forteller Turid Lie og Astrid Opsahl, medlemmer av Ringerike Soroptimistklubb.

Åpent arrangement

I fjor var temaet "Ta tak i eget liv" og satte fokus på kvinners psykiske helse. I år er temaet inspirert av det pågående prosjektet på Hvalsmoen Transittmottak.

LES OGSÅ: Det handler om å ta tak i eget liv

Søndag klokken 18 åpnes altså dørene på biblioteket:

- Vi har hatt et godt frammøte de i de årene vi har hatt tilsvarende arrangementer, og håper å se kvinner i alle aldre her søndag kveld, fortsetter Lie.

- Og noen menn, skyter Opsahl inn.

Astrid Willumsen fra Hønefoss vil underholde med et pianostykke i pausen. Enkel bevertning vil inngå i billettprisen. For mer informasjon, se hjemmesiden til Ringerike kommune her.

Ringerike Soroptimistklubb er et upolitisk nettverk av yrkeskvinner, som uten hensyn til rase, religion og politikk, arbeider for internasjonal forståelse og vennskap, fremme av menneskerettighetene og kvinnerettigheter. Soroptimistene har i Norge 65 klubber fordelt på 2000 medlemmer. I Ringerike teller klubben 46 medlemmer.