Det er skolens belønning for å ha kommet på andreplass i Utdanningskvalitetsprisen 2009. Pengene ble delt ut på en konferanse i Bergen i går. Universitetet i Bergen stakk av med førsteplassen, mens Høgskolen i Gjøvik ble nummer tre. Til sammen ble det delt ut 1 million kroner.

HiBu fikk prisen for Reidar Hæhres og Hans Richard Thjømøes arbeid og prosjekt om integrert og casebasert undervisningsopplegg. Det var dårlig fremmøte på forelesningene, høy strykprosent og generelt for liten innsats på innføringskursene i bedriftsøkonomi og IKT som gjorde at de to utviklet et helt nytt undervisningsopplegg på Høgskolen i Buskeruds avdeling i Ringerike. Nå er strykprosenten halvert og fremmøtet på topp, opplyser skolen i pressemelding. Gjennomsnittskarakterene er også gått opp. 150 førsteårsstudenter deltok på opplegget i 2007 og 180 studenter i 2008.

- Vi gjør dette fordi vi tror på det. Vi håper at midlene kan brukes til å videreføre dette arbeidet i Hønefoss, sier de to prisvinnerne i pressemeldingen.