Fredag kveld slipper Randsfjordfestivalen nok en artist som skal underholde festivalpublikummet på Jevnaker den andre helgen i august. Silya & The Sailors består av vokalist og låtskriver Silya Nymoen og et utvalg håndplukkede musikere, The Sailors, fra både USA og Norge.

Silya har den siste tiden vært aktuell gjennom sin deltakelse i «Hver gang vi møtes» på TV2. I tillegg er hun tidligere vinner av Stjernekamp på NRK1.

Neste gang de møtes

Fra før er det klart at OnklP & De fjerne slektningene og Trang Fødsel kommer til Randsfjordfestivalen. Solist og frontfigur i sistnevnte gruppe, Hans Petter Aaserud, er for øvrig også å se på tv-skjermen i «Hver gang vi møtes» sammen med Silya. På Jevnaker møtes de altså igjen.

Randsfjordfestivalen vil annonsere flere aktiviteter og artister i tiden framover, og festivalledelsen lover en enda større opplevelse i år enn i fjor. Da ble festivalen en storsuksess med 4.000-5.000 besøkende.

Som tidligere annonsert vil årets festival gå over to dager, 10.-11. august 2018. Innholdet lørdag vil bli mye likt fjorårets festival. Fredagen vil i hovedsak ha fokus på aktiviteter for hele familien. Billettsalget er allerede i gang.

Vendte hjem med suksess

Silya Nymoen er fra Oslo og hennes første musikalske suksess var som vokalist i den banebrytende norske hip-pop gruppen Multicyde. De ga ut to album og turnerte i Skandinavia og Tyskland. I 2006 flyttet hun til New York hvor hun jobbet som artist og skrev låter med produsenter og musikere verden rundt.

I 2013 satte Silya sammen et nytt band som la grunnlaget for Silya & The Sailors, med trommer, bass, gitar, trombone og vokal som besetning. Dette ble starten på en ny kurs, med Silya som kaptein.

Høsten 2013 returnerte Silya til Norge for å delta i tv-programmet Stjernekamp på NRK1 der hun tok Norge med storm, og ble kåret til «Norges ultimate entertainer».