Land og strand reiste de rundt for å lage programmer i flere år. Vidar Lønn-Arnesen & Co fylte samfunnshus, gymnastikksaler og aulaer med tenåringer som tørstet etter ny og spennende popmusikk.

– Overalt ble vi tatt godt imot, og køene for å være med å stemme med mentometerknapp, de var ofte lange, minnes Lønn-Arnesen.

Om man var ung på 60-tallet, og man var interessert i popmusikk, da var Ti i skuddet noe man måtte ha med seg om man ville høre siste nytt på musikkfronten.

Konseptet var enkelt. De ti mest populære poplåtene, både norske og utenlandske, ble jevnlig rangert i det som ble kalt Norges eneste smaksbarometer. Det var to ungdomsjuryer på to forskjellige steder i landet som stemte på sine favorittplater.

Fredag skrus tiden tilbake til 27. august året 1965, hvor ivrige ungdommer hadde samlet seg i Hønefoss og Kongsvinger for å stemme over hvilke artister som fortjente en plass på toppen.

De oppmøtte ga sine poeng ved å trykke på en mentometerkapp, og mentometeret viste i prosent hvor mange som trykket hver gang. Avstemningssignalet var ikke en særlig vakker lyd, og var kjent blant lytterne for å ødelegge mange kassettopptak.

Musikken som fenget Hønefoss-ungdommen aller mest denne dagen var den svenske gruppen The Spotnicks med sin «Blue Blue Day» som fikk 112 poeng, mens amerikaneren Jim Reeves og den norske trompetisten Finn Eriksen endte på en delt andreplass med 93 poeng hver.

Vidar Lønn-Arnesen, som selv hadde ideen til programmet på 60-tallet, håper at den nye serien Tid – i skuddet kan friske opp de beste minner, og skape den samme begeistringen hos dagens lyttere.

Slik stemte ungdommene i Hønefoss 27. august 1965:

  1. The Spotnicks – Blue Blue Day (112)
  2. Jim Reeves – Blue Skies (93)
  3. Finn Eriksen – Lappland (93)
  4. Alma Cogan – The Birds And The Bees (87)
  5. The Beatles – Help! (72)
  6. Tre Tainers – Yellow Bird (39)
  7. Gerry & The Pacemakers – I’ll Be There (37)
  8. Dusty Springfield – In The Middle Of Nowhere (30)
  9. Lars Bjune – To Jenter Fra Nøtterø (21)
  10. Perry Como – Dream On Little Dreamer (20)

Denne gangen kommer ikke Lønn-Arnesen på Hønefoss-besøk, men programmet led listetoppene sendes på radiokanalen Radio Vinyl, som du finner på DAB-radio.