Slik feires julen på Hvalsmoen

Glade barn: Barna på Hvalsmoen transittmottak får mange besøk fra barnehager og skoler som vil gi gaver til beboerne. Arkivfoto fra Hvalsmoen transittmottak

Glade barn: Barna på Hvalsmoen transittmottak får mange besøk fra barnehager og skoler som vil gi gaver til beboerne. Arkivfoto fra Hvalsmoen transittmottak

Artikkelen er over 3 år gammel

Selv om beboerne på Hvalsmoen transittmottak kommer fra forskjellige kanter av verden, får de smake litt på norsk jul.

DEL

At beboerne på Hvalsmoen transittmottak kommer fra mange forskjellige kulturer, stopper ikke de 30 ansatte fra å stelle i stand en smakebit av norsk jul. Til glede for de omkring 200 beboerne som bor der i skrivende stund, foregår det litt å glede seg over, også i desember.

LES OGSÅ: Fikk gaver fra barna på Røyse skole

Juletre og gaver

– Vi har juletre og gaveutdeling, som i vanlige norsk hjem. Vi har også noe ekstra godt å spise på julekvelden. Det kan være kylling, kalkun eller lammekjøtt med dessert. Vi serverer litt ekstra god mat i forbindelse med julen. Noen symbolske markeringer har vi selvfølgelig ikke. Men barna synes det er kjempestas å få pakker, og kanskje kommer julenissen. Det er alltid populært. Vi deler ut gavene som lokalbefolkningen har gitt oss på julekvelden, forteller mottaksleder ved Hvalsmoen transittmottak, Tove Brorson.

LES OGSÅ: Hygger seg på flerkulturell juletrefest

Får mange gaver: Informasjonskonsulent og aktivitetsansvarlig Rune G. Erlandsen og mottaksleder Tove Brorson er overveldet over givergleden fra lokalbefolkningen.

Får mange gaver: Informasjonskonsulent og aktivitetsansvarlig Rune G. Erlandsen og mottaksleder Tove Brorson er overveldet over givergleden fra lokalbefolkningen. Foto:

Overveldet og rørt

Brorson forteller at det er mange som bryr seg om beboerne ved mottaket.

– Vi er overveldet over skoler, barnehager, bedrifter og enkeltpersoner i lokalsamfunnet som har gitt gaver til jul. Det er noe vi setter stor pris på. Engasjementet lokalt er stort, og det rører oss, sier Brorson.

Mottaket på Hvalsmoen har per nå 36 barn og unge.

LES OGSÅ: Når hjemmestrikkede sokker betyr en forskjell

Hører på julemusikk

Barnefaglig ansvarlig ved Hvalsmoen, Christine Eliassen, forteller at barna i barnebasen har forberedt seg til jul.

– Vi har brukt mye tid i barnebasen på å lage julepynt, uten å fokusere på religion. Vi har laget hjerter, stjerner, nisser og juletrær. Vi har også hørt litt på forskjellig julemusikk, og sett en julefilm. Ellers vil vi dele ut gavene vi har fått både fra lokale skoler og barnehager i løpet av jula til ungene. For øvrig har barna i skolepliktig alder som går på Hønefoss skole, deltatt på de tradisjonene skolen har, og det har virket som om de synes dette har vært veldig spennende, forteller Eliassen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags