Gå til sidens hovedinnhold

Er Stine Norges snilleste russemor?

Artikkelen er over 3 år gammel

Når man er russ og det blir mye drikke kan det være lett å glemme å spise. Det gjorde russemor Stine Frydenlund og medhjelper Tonny Løwer noe med.

Stine Frydenlund og Tonny Løwer synes det er synd at det har vært mye negativ omtale av årets russekull, og de ønsket derfor å gjøre noe positivt. Datteren til Stine er russ, og hun foreslo at de kunne lage matpakker.

– Vi har selv vært unge, og vet hvor lett det er å glemme å spise når man drikker alkohol, sier hun.

Delte ut på natten

Med brød og spekemat sponset av Rema 1000 i Osloveien og Leiv Vidar ble det laget flere titalls matpakker til sultne russ.

– Vi talte ikke hvor mange matpakker det ble, men vi brukte 46 brød. I hver matpakke er det fire brødskiver, to med ost og skinke og to uten pålegg som de kan ha syltetøy på. Etter innspill fra russen har vi noe for enhver smak, både laktosefri, glutenfri, vegansk og vegetarisk, sier Stine.

På Facebook ble det avtalt hvor matpakkene skulle deles ut, og stedet ble Kronprinsens utsikt i Krokkleiva siden flere russebiler hadde samlet seg der. I 01-tiden natt til mandag begynte utdelingen, og russen var svært fornøyd med initiativet fra russeforeldrene.

– Sykt digg med mat, det var veldig hyggelig og snilt! Og maten var veldig god, lød det fra russen. Løwer og Frydenlund møtte russen på flere forskjellige steder for å sørge for at flest mulig fikk mat.

Vil gjøre det igjen

 Når utdelingen avsluttes klokken 04 oppsummeres natten slik:

– Mottakelsen har vært helt overveldende. Russen har vært svært takknemlige, og det har vanket mange klemmer. Det skal ikke så mye til for å vise at man bryr seg, mener Stine og Tonny. Nå håper de at matpakker fra russe-foreldre kan bli en tradisjon.

Natt til 17. mai er de to på plass med nye matpakker, og de vil gjerne komme i kontakt med bedrifter som ønsker å sponse dem med pålegg eller andre ting til matpakkene.

LES OGSÅ: Seks russebiler bortvist i natt

LES OGSÅ: De har årets beste russebil: – Utrolig gøy!

LES OGSÅ: Politiet: – Russen får ikke flere advarsler

Kommentarer til denne saken