En mann i 40-årene skal ifølge politiet ha innredet et rom i kjelleren som var egnet til å holde barn fanget.

Hadeland har tidligere skrevet at mannen bor på Hadeland.

Mannen er siktet for overgrep mot en gutt. Denne siktelsen er tatt ut av Vestfold politidistrikt.

Til statsadvokaten

– Det stemmer at det foreligger en slik siktelse. Dette er et forhold som foregikk over flere år i vårt distrikt. Vi ba om bistand fra Vestoppland fordi han hadde flyttet dit, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt.

Hun forteller at hun har gjort sine vurderinger i forhold til saken, og vil oversende den til statsadvokaten for påtaleavgjørelse så fort hun får en tilbakemelding fra Vestoppland.

– Jeg regner med at det ikke tar så lang tid, kommenterer hun.

En totalvurdering

– Mannen ble først varetektsfengslet, men så løslatt begrunnet med at det ikke er fare for bevisforspillelse. Hva med fare for gjentakelse?

– Det er gjort en totalvurdering på det. Han er siktet for et forhold som skjedde langt tilbake i tid. Flere overgrep er han ikke mistenkt eller siktet for, sier Dalhaug.

Overgrepene skal ha skjedd fra gutten var 7–8 år gammel til han var 11–12 år. Det sier guttens bistandsadvokat Kristin Hovden Norstedt til TV2.

Hadeland har vært i kontakt med både lensmann Frank Magne Sletten og påtaleansvarlig i Vestoppland politidistrikt, Linn Hilde Fosso. Ingen av dem ønsker å kommentere saken ytterligere.