Siktelsen er utvidet

En innsatt i Ringerike fengsel ble drept av en medfange 25. februar.

En innsatt i Ringerike fengsel ble drept av en medfange 25. februar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

FengselsdrapetTirsdag klokken 15 holdt advokat Oscar Ihlebæk pressekonferanse i Oslo, der han fortalte noe om hva den siktede har forklart om drapet i Ringerike fengsel.

Ihlebæk forklarte at hans klient over tid har bygd opp frustrasjon overfor overgrepsdømte, som han hadde vanskelig for å omgås i fengsel. Særlig overfor de som har begått overgrep mot små barn.

Utvidet siktelse

Politiet har utvidet siktelsen mot mannen som drepte en overgrepssiktet medfange i Ringerike fengsel til også å omfatte to drapsforsøk.

Den 56 år gamle mannen som drepte medfangen 25. februar, sonet fra før en dom på 17 år og seks måneder for et drap han ble dømt for i fjor. Nå er han siktet for et drap og to drapsforsøk begått i fengselet.

– Etterforskningen vi har foretatt så langt og informasjon som er kommet fram i avhør gjør at siktelsen utvides til også å gjelde to drapsforsøk. Jeg kan ikke gå nærmere i detalj rundt drapsforsøkene og hvem som var involvert i dette, men de to ble ikke skadet, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

– Var alene om drapet

Politiet har bistand fra Kripos i etterforskningen av drapet. Politiet jobber med å kartlegge hvordan de to innsatte har kommet i kontakt med hverandre og hvordan drapet kunne skje.

– Siktedes motiv har vært å ramme avdøde fordi han mente avdøde hadde begått seksuelle overgrep mot barn. Etterforskningen så langt tyder på at siktede har vært alene om handlingen og at ingen har bedt siktede gjøre det han gjorde, sier Omholt.

56-åringen har erkjent at han drepte den 58 år gamle medfangen som tidligere er dømt sju ganger for seksuelle overgrep mot unge gutter og som satt i varetekt i påvente av at nok en overgrepssak skulle komme opp for retten.

Det var lørdag 25. februar at den 55 år gamle polsk-norske mannen skal ha drept en medinnsatt i fengselet. Han skal ha stått over liket med en blodig stikkgjenstand etter drapet. Siktede soner en drapsdom på 17 år.

Avdøde (58) satt i varetekt, og er tidligere dømt sju ganger for seksualforbrytelser mot unge gutter.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men har så langt ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sa advokat Ihlebæk om sin siktede klient til NTB i forrige uke. Dette gjentok han på pressekonferansen.

Påtalemyndigheten i Nordre Buskerud har opplyst at det vil komme en pressemelding etter forsvarerens pressekonferanse.

LES OGSÅ:

Artikkeltags