Politiet ber om tips etter at kvinne anmeldte voldtekt

Politioverbetjent Christian Berge.

Politioverbetjent Christian Berge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En kvinnelig beboer ved Hvalsmoen transittmottak skal ha blitt voldtatt onsdag 14. september.

DEL

Politioverbetjent Christian Berge opplyser at kvinnen ble funnet av en ansatt ved mottaket. Hun lå i veikanten ikke langt fra mottaket, og ble tatt med til lege. Hun skal ikke ha sagt noe om at hun ble voldtatt på dette tidspunktet, derfor ble ikke politiet involvert før to dager senere.

Kvinnen har forklart at hun ble truet av en mann med kniv, dyttet i bakken og fikk en pose over hodet. Deretter ble hun voldtatt, sa hun.

Beskrivelse av mannen

Berge sier at kvinnen har beskrevet gjerningsmannen som hvit, og han skal ha snakket en blanding av engelsk og norsk. Han skal ha hatt tatoveringer på overarm, underarm og leggene. På den ene siden av halsen skal han ha hatt en stjernetatovering.

Han skal ha hatt på seg lyseblå singlet, mørk shorts, store svarte støvler, solbriller og svart caps.

Nå vil politiet ha kontakt med folk som kjenner igjen beskrivelsen kvinnen har gitt av overfallsmannen.

En kvinnelig beboer ved Hvalsmoen transittmottak har anmeldt en voldtekt.

En kvinnelig beboer ved Hvalsmoen transittmottak har anmeldt en voldtekt. Foto:

Politiet tror ikke at gjerningsmannen er en beboer ved mottaket. Dette på grunn av beskrivelsen kvinnen har gitt, men også fordi hun sier at hun aldri har sett mannen tidligere.

Rundspørring

I nesten to måneder har politiet etterforsket saken.

– Hvorfor ber dere om hjelp fra publikum først nå?

– Til nå har vi ikke hatt noe behov for å gå ut med opplysningene. Vi har etterforsket bredt, hatt rundspørringer, tatt en god del avhør, og gjort tekniske undersøkelser, sier Berge.

Ikke spor

Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket da politiet ble koblet inn i saken. Også åstedet er undersøkt for spor. Men først to dager etter at hendelsen skal ha skjedd.

– Hva får dette å si for muligheten for å finne spor?

– Jo nærmere i tid vi kommer selve hendelsen, jo bedre er det. Det er ikke heldig, og jeg er litt usikker på hva det vil få å si i denne saken, svarer Berge.

Politiet har funnet en pose der kvinnen skal ha blitt voldtatt, men fant ingen spor på den.

Så langt har ikke politiet funnet andre spor som har drevet saken framover, men enda er det flere undersøkelser som de venter svar på.

Artikkeltags