Gå til sidens hovedinnhold

Barnehageansatt siktet for seksuelle overgrep mot barn

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 50-årene fra Buskerud er varetektsfengslet i to uker, siktet for seksuelle overgrep mot et barn i barnehagen der han jobber.

Mannen er siktet for forhold som faller inn under paragrafen som rammer voldtekt av barn under 14 år, ifølge VG. En rekke beviser i saken er taushetsbelagt, og omfatter blant annet avhør av fornærmede og vitner.

Borgarting lagmannsrett fastslår i sin fengslingskjennelse at siktede mest sannsynlig vil prøve å ødelegge bevis og påvirke vitner, blant annet i sin egen familie, hvis han ikke varetektsfengsles: «De aktuelle vitnene inkluderer siktedes nærstående, herunder barn, avhør av de ansatte i barnehagen og muligens også andre barn i barnehagen. Siktede har en reell interesse i å kontakte samtlige vitner når det nå er kjent at politiet har innledet etterforskning», heter det i kjennelsen.

Mannen i 50-årene har forklart seg om saken i avhør med politiet. Forsvareren ba retten være varsom med ukritisk å legge forklaringen til grunn. Han ønsker ikke å kommentere saken offentlig.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og utover det ønsker han ikke å kommentere saken, sier mannens forsvarer Andrea Wisløff til VG.

LES OGSÅ: Landslagsutøver dømt til fem års fengsel for seksuelle overgrep mot barn

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.