Drammen: Sju tenåringer dømt for ran av prostituerte

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sju gutter fra Drammen, som var mellom 16 og 19 år gamle da de ranet to prostituerte i Oslo i fjor, er dømt. Bare én av dem må i fengsel.

DEL

Fengselsstraffen er på to år og fire måneder, skriver VårtOslo. Den omfatter også andre forhold. En av de andre tiltalte er dømt til samfunnsstraff, mens fem er idømt såkalt ungdomsstraff.

Opprinnelig planla to av ungdommene å rane prostituerte, men de fikk med seg fem til da de slo til mot en leilighet i Bogstadveien. Gjennom samtalelogger og chatter på nettet fikk tingretten godt innsyn i planleggingen. Flere av de tiltalte hevdet riktignok at disse samtalene var «luft» og oppspinn, men de erkjente i hovedsak de faktiske forholdene i tiltalen.

LES OGSÅ: Ni drammensgutter tiltalt for væpnet ran og vold mot prostituerte | Landet rundt

De to østeuropeiske prostituerte som brukte leiligheten, ble truet med en softgun, en våpenkopi som skyter plastkuler, men ligner på et vanlig skytevåpen. Fire av ranerne var inne i leiligheten, mens de andre holdt vakt utenfor.

Kvinnene sier de fryktet for livet og at de tiltalte ropte at de skulle drepe dem. Dette avviser de tiltalte. En av de tiltalte sloss med kvinnene for å få en sekk han glemte på vei ut.

De tiltalte er også dømt til å betale 60.000 kroner i oppreisning til hver av kvinnene og til å tilbakebetale 130.000 kroner og betale ytterligere 33.000 kroner i erstatning.

LES OGSÅ:

Artikkeltags