Terrorsiktet russer fengslet: Offeret er en 25 år gammel kvinne fra Buskerud

En kvinne ble torsdag knivstukket på denne Kiwi-butikken i Oslo. En 20 år gammel russisk muslim er pågrepet og sier selv at knivangrepet er terror.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En kvinne ble torsdag knivstukket på denne Kiwi-butikken i Oslo. En 20 år gammel russisk muslim er pågrepet og sier selv at knivangrepet er terror. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Offeret for knivstikkingen på en Kiwi-butikk i Oslo er en 25 år gammel kvinne fra Lier i Buskerud. Hun er kritisk skadd etter å ha blitt knivstukket.

DEL

Russeren som er siktet for terror etter knivstikking av en kvinne fra Buskerud i en Kiwi-butikk, ble framstilt for varetektsfengsling lørdag, bekrefter hans forsvarer Ola Lunde til NTB. Mannen ble fengslet i fire uker.

Den siktede mannen er 20 år gammel, kommer fra den russiske republikken Basjkortostan og er russisk statsborger, opplyser PST-sjef Benedicte Bjørnland til NTB. Han kom til Norge via Sverige torsdag.

Tilknytning til Islam

– Han har forklart at han har en tilknytning til islam, og så har han forklart at han ønsket å drepe flere mennesker og at dette var en terrorhandling, sier hun.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 131, som omfatter terrorhandlinger. PST vil vurdere om hendelsen påvirker det generelle trusselbildet.

Fra Buskerud

Offeret er en 25 år gammel kvinne fra Lier i Buskerud. Hun er kritisk skadd etter å ha blitt knivstukket.

Kvinnen ble knivstukket i ryggen da hun sto i kassa for å betale. Så skal han ha fektet med kniven mot kassamannen før han rømte fra butikken.

Han ble pågrepet i nærheten av åstedet etter kort tid.

Artikkeltags