Flere Buskerud-menn mafia-tiltalt

Oslo  20160511.
I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Som følge av dette beslaget ble det iverksatt etterforsking av et nettverk som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet.
Foto: NTB scanpix / Politiet / NTB scanpix

Oslo 20160511. I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Som følge av dette beslaget ble det iverksatt etterforsking av et nettverk som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet. Foto: NTB scanpix / Politiet / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre menn fra Buskerud er tiltalt etter den såkalte «mafiaparagrafen» etter at politiet avslørte Norges største dopingnettverk.

DEL

BUSKERUD: Det er TV 2 som først meldte om saken torsdag.

Dopingnettverket ble avslørt ved en rekke tilfeldigheter. Først i Bergen, hvor det ble funnet små mengder doping, men store mengder produksjonsutstyr.

Så i Hokksund, hvor politiet gjorde et av landets største enkeltbeslag av dopingmidler.

LES OGSÅ: Dopingliga omsatte for titalls millioner


Beslaget hadde en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Politiet iverksatte videre etterforskning av nettverket som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet.

Politiet gjorde også funn av lister med mange hundre kunder.

Ti tiltalt

Torsdag avslørte politiet på en pressekonferanse at de har tiltalt ti menn for grov dopingkriminalitet. De er tiltalt etter paragraf 60 i Straffeloven, den såkalte «mafiaparagrafen».

De sju andre mennene er i hovedsak fra Hordaland og Sogn og Fjordane.

I tillegg har 36 personer blitt arrestert og siktet for å ha hatt en rolle i nettverket. Flere har allerede fått dommer.

Politiet har opprettet straffesaker mot ytterligere 100 personer for å ha kjøpt dop fra nettverket. En del har fått dommer eller forelegg.

LES OGSÅ: Gardermoen: Tollerne fant over 7.000 dopingtabletter

Flaks

Det var bare tilfeldig at politiet gjorde det store beslaget i Hokksund. Politiet hadde lenge observert at det var mange som bygde kropp i kommunen, og bestemte seg derfor for å gå kroppsbyggermiljøet nærmere etter i sømmene.

Da vi startet dette prosjektet visste vi at vi kom til å ta mange. Men at det skulle bli norgeshistoriens største dopingbeslag, hadde vi aldri drømt om. Det var en god porsjon flaks oppi det hele, sa lensmann Stig Rønneberg til Drammens Tidende etter beslaget.

Artikkeltags