Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter krepsingen

Artikkelen er over 6 år gammel

I dag starter årets krepsefiske i Steinsfjorden og Tyrifjorden.

Kjell Sundøen, opplyser at det er drøyt 200 påmeldte krepsefiskere i år, noe som er litt flere enn i fjor.

Årets prøvefiske viste at det derimot er litt mindre kreps i år i forhold til i fjor.

Edelkreps er smakfullt, og derfor yndet på matfatet. Nå skal det settes ut teiner i Steinsfjorden og Tyrifjorden, og det er lite som slår spenningen når disse skal inspiseres.

LES OGSÅ: Med Tyrifjorden som nærmeste nabo

Fangsttiden er i sju dager, fram til 17. august.

Edelkreps (Astacus astacus) står oppført på rødlista over arter som krever særskilt forvaltning, noe som betyr at den er svært sårbar.

LES OGSÅ: Vil frede krepsen (for en stund)

Minstemål for krepsen er 9,5 centimeter, og teinemaskevidde er satt til 23 millimeter. Krepseåte skal ha lokal opprinnelse. Ettersyn av teinene i fangstuken skal ikke skje mellom klokken 22 og klokken 6.

Skulle du være så heldig å fange kreps, på tillatt måte, kan du se fram til en deilig fristelse fra fjorden på middagstallerkenen. Her er en av mange mulige framgangsmåter for hvordan du tilbereder et festmåltid med lokal kreps til en hel familie.

Dette bør du ha tilgjengelig:

5 liter vann

110 gram salt

20 gram sukker

En god bunt med dill

2 flasker mørkt øl

4 kilo levende kreps

Majones

Sitron

Loff, brød

Slik tilbereder du krepsefesten:

1. Kok opp alle ingrediensene til laken.

2. Ha i krepsen (kok litt av gangen) og kok i 8-10 min.

3. Legg de kokte krepsene i en ren skål eller et spann og slå den var varme laken over. Sett kaldt, gjerne til neste dag.

4. Server krepsen avkjølt med majones, sitron og ristet loff.

Nytes i godt selskap.

Kommentarer til denne saken