Gå til sidens hovedinnhold

Magnus (16) samlet inn over 10.000 til Kreftforeningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Tenåringen Magnus Stevnebø hadde et helt spesielt ønske til sin 16-års dag. Han ville heller at folk donerte penger til Kreftforeningen, enn at han fikk gave selv.

«Til bursdagen min i år ønsker jeg bidrag til Kreftforeningen. Jeg har valgt denne ideelle organisasjonen fordi saken deres betyr mye for meg, og jeg håper at du vil vurdere å bidra som en måte å feire sammen med meg. Alle bidrag hjelper meg med å nå målet mitt», skrev Magnus på Facebooks Fundraisers.

Magnus synes nemlig kreft er en fæl sykdom som ødelegger livet til mange, og kjenner selv flere som har mistet noen de er glade i, i kreftsykdom.

Innsamlingen kalte han «Magnus sin bursdagsinnsamling for Kreftforeningen» og den ble snart lagt merke til.

– Helt utrolig!

Og så skjøt innsamlingen fart.

– Resultatet til innsamlingen ble over alle forventninger. Helt utrolig at så mange gode mennesker var villig til å bidra til denne saken! Jeg vil takke alle sammen, uansett bidrag, for at de ga penger til Kreftforeningen! Uten deres hjelp ville jeg aldri ha nådd målet mitt, sier Magnus, som nå har fylt 16.

10.000 var målet

Han hadde som mål å samle 10.000 kroner, og det klarte han med glans. Den 6. november kunne han feire bursdagen sin, vel vitende om at det hadde kommet inn 10.669 kroner fra hele 50 personer.

– Jeg feiret bursdagen min enkelt med mamma, pappa, søsteren min og kjæresten min. Jeg fikk noen sokker og et bilde av kjæresten, og så fikk jeg medlemskort på treningssenter av mine foreldre, så ja, det ble noen gaver til meg allikevel, sier Magnus fornøyd.

– Godt å vite at det går til en god sak

Magnus forteller at pengene som er samlet inn, er direkte overført til Kreftforeningen.

– Jeg regner med at de har alt. De har ikke sagt noe til meg direkte enda, bortsett fra det jeg leste i forrige avisartikkel i Ringerikes Blad, som var en kommentar fra distriktssjefen i Kreftforeningen.

Han utelukker ikke at han kan finne på et stunt som dette igjen en annen gang.

– Det kan godt hende jeg gjør noe sånt igjen, med mindre det er noe annet jeg ønsker meg veldig mye! Men jeg syntes det var veldig morsomt og fint at jeg fikk samlet inn så mye penger til Kreftforeningen. Det er veldig godt å vite at det går til en god sak, og at jeg kan føle at jeg har hjulpet til og bidratt for at vi skal få det bedre, sier 16-åringen med det store hjertet.

Les også

Magnus (15) ber folk gi gave til Kreftforeninger heller enn ham selv: – Det finnes ting som er viktigere enn meg

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.