Gå til sidens hovedinnhold

Magnus (15) ber folk gi gave til Kreftforeninger heller enn ham selv: – Det finnes ting som er viktigere enn meg

Artikkelen er over 3 år gammel

– Kreftsaken er en viktig ting å bidra til, sier Magnus Stevnebø (15). I stedet for bursdagsgaver, ønsker han i år at folk heller donerer penger til Kreftforeningen.

– Det finnes ting som er viktigere enn meg. Jeg lever i Norge og har tilgang til det jeg trenger og har lyst på, sier 15 år gamle Magnus Stevnebø. Nå har han rigget for innsamling av bursdagspenger til inntekt for kreftsaken, på Facebook.

Han mener kreftsaken er en viktig ting å bidra til.

– Min grandonkel døde av kreft i 2014, jeg hadde han litt i bakhodet når jeg tenkte på dette. Og jeg kjenner mange andre som også har mistet noen i kreft. En jeg kjenner mistet en ung bror. Kreft er farlig og ødelegger så mye, sier Magnus.

Pappa Bård og mamma Marianne Stevnebø syns innsamlingen er flott. Pappa tror Magnus er inspirert av engasjementet rundt kreftsaken.

– Han er litt den typen. Magnus har et stort hjerte, sier pappa. Han har tatt sønnen på ordet, og ytt sin skjerv til aksjonen.

Liker gaver

– Men Magnus, hva slags 15-åring gir bort muligheten til å få litt ekstra penger selv?

– Det er veldig hyggelig med bursdagsgaver altså, men det er like fint om folk donerer til Kreftforeningen også, sier Magnus med et smil.

Han sier han bare vil alle andres beste.

– Jeg tenker mye på andre mennesker, og prøver å ikke være egoistisk og bare tenke på meg selv, sier den reflekterte 15-åringen.

Bra initiativ

– Vi setter utrolig stor pris på det at Magnus har tatt initiativ til å opprette en egen innsamlingsaksjon til inntekt for Kreftforeningen. Kreftforeningen jobber for å skape økt engasjement for kreftsaken, og dette klarer vi bare dersom flest mulig bidrar. Mange er berørt av kreft og det angår oss alle, sier Trine Hveem, Distriktssjef i Kreftforeningen.

Hun ønsker å rette en stor takk til Magnus og alle dem som bidrar til å bekjempe kreft.

– Bidraget hjelper med å gjøre livet lettere for pasienter og pårørende som står i en veldig vanskelig situasjon, understreker Hveem takknemlig.

Kommentarer til denne saken