Gå til sidens hovedinnhold

- Kravene er totalt grunnløse

Artikkelen er over 11 år gammel

Erik Øveren mener de tidligere Eurosmart-aksjonærenes krav mot gründerne i selskapet er uten rot i virkeligheten.

Ringerikes Blad skrev i går at Eurosmart-gründeren Erik Øveren blir saksøkt for 36 millioner kroner av til sammen 245 tidligere aksjonærer i selskapet. Nå slår Øveren tilbake mot både saksøkerne og Ringerikes Blad.

I et tilsvar til avisen skriver hønefossingen følgende:

"RB fremstiller artikkelen slik at det oppfattes som om jeg alene har vært saksøkt i denne saken. Om man leser artikkelen i Finansavisen riktig, er det altså gründerne i Eurosmart og eiendomsselskapet Conceptor, som har vært i strid med en gruppe investorer i snart 5 år, som samlet var saksøkt. Dette er de samme investorene som i sin tid (for 4,5 år siden) besluttet å kjøpe gründerne ut av selskapet til en pris som de i dag mener var for høy.

Sannheten rundt de 245 personene som er involvert er at mange har hatt aksjeposisjoner også i konas, barnas og familiens navn, slik at i realiteten er saken langt mer begrenset enn det kan virke gjennom media.

Disse såkalte ”såpekokerne”, som jeg velger å kalle dem, fikk faktisk nå i sommer saken avvist i Asker & Bærum tingrett. At de nå kynisk benytter media for å hause saken i den tro at press mot Eurosmart-gründerne skal gi dem et eller annet forlik anser jeg som et slag under beltestedet, og vi har all dokumentasjon som er nødvendig for å vise at alle transaksjoner er utført etter boken.

Kravene anses altså fra gründernes side å være totalt grunnløse og uten rot i virkeligheten !

Det bør vel også nevnes at flere personer i saksøkernes gruppe nå er saksøkt av dagens Eurosmart ledelse for bla. annet å ha solgt en aksjepost i den svenske dagligvarekjeden EuroCash. Denne aksjeposten var estimert verdt mer enn 50 millioner kroner og ble solgt for kun 11 millioner uten at det ble gjort noe som helst forsøk på å finne alternative kjøpere. På denne måten har de fortløpende kvittet seg med de store verdiene som lå i Eurosmart den gang vi ble kjøpt ut, og nå har de altså klart å snu dette til at gründerne må svertes, slik at man kan dekke over sin egen udugelighet. "

Øveren føler seg også urettferdig uthengt i Ringerikes Blad, og tilbyr seg å sette seg ned med avisen på et passelig tidspunkt og vise at han ikke har gjort noe galt. Til sist i tilsvaret skriver han:

"Hønefoss er en liten by, og en artikkel som den RB klarer å fremstille i dag, hvor man fremstilles som den reneste kjeltringen kan være tung å svelge. Jeg har riktignok vært med en vinternatt før og lar meg ikke vippe av pinnen av dette, og jeg tilbyr RB å sette seg ned med meg ved en passende anledning for å gjennomgå de dokumentene vi mener er viktige i sakens anledning, OG som vil vise at vi har rent mel i posen"