Koranutstilling på biblioteket

ÅPNET UTSTILLING:  Zartashat Munir, Ahmad Khan og Failsal Sohail fra Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge hadde invitert ordfører Kjell B. Hansen til å åpne utstillingen om muslimenes hellige bok Koranen.

ÅPNET UTSTILLING: Zartashat Munir, Ahmad Khan og Failsal Sohail fra Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge hadde invitert ordfører Kjell B. Hansen til å åpne utstillingen om muslimenes hellige bok Koranen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Ahmadiyya-muslimene i Norge åpnet i går en utstilling om Den hellige Koranen og islam og fortalte politikere og andre tilhørere om Koranens budskap.

DEL

At det er interesse for islam i Ringerike tyder oppmøtet på. Godt over 30 personer hadde funnet veien til biblioteket i Hønefoss, mange av disse var politikere og de fleste partier som Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Rødt og Fremskrittspartiet var representert.

Fortalte om Koranen

Failsal Sohail fra Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge fortalte de fremmøtte om hva som står i Koranen og hvordan Ahmadiyya-muslimene ser på budskapet. Ahmadiyya er en av islams retninger. Det er cirka 1.500 personer i Norge som bekjenner seg til denne retningen som er langt mindre enn de mer kjente sunni- og sjiaretningene.

Sohail kom inn på emner som aksept for andre religioner, hvordan en skal be, islams syn på blasfemi og jihad (hellig krig).

- Koranen forbyr muslimer å utbre religionen med sverd. Den kampen kan bare føres med argumenter og med pennen, understreket Sohail som også understreket at muslimer er pålagt å respektere og tolerere andre religioner.

Han fikk også flere spørsmål fra salen om islams syn på flerkoneri, selvmordsbombere, paradis og helvete.

Profetier

Selve utstillingen inneholder 12 utgaver av Koranen på forskjellige språk, i tillegg til en del sitater og profetier fra Koranen og brosjyrer med informasjon om islams syn på ulike spørsmål. Hønefoss er det 22. stedet i Norge som får besøk av utstillingen.

- Vi har denne utstillingen nå fordi det er Ahmadiyya kalifatets 100-årsjubileum i år. Dette er også et bidrag til å bringe Islam og nordmenn nærmere sammen. Vi ønsker å forklare nordmenn mer om hva islam står for, sier Ch. Maqsood Ahmad Virk. Han var glad for interessen rundt utstillingen og alle spørsmålene som kom.

- Svekke fordommer

Ordfører Kjell B. Hansen var med på å åpne utstillingen og roste initiativet.

- Dette var veldig lærerikt. Jeg opplever at dere kommer med et reflektert og forståelig budskap om islam. Dette tiltaket er veldig spennende. Det er ikke til å komme bort ifra at mange har fordommer mot islam, jeg tror at dersom flere får høre deres budskap vil det svekke fordommene og styrke integreringen, sa han til Ahmadiyya-muslimene.

Biblioteksjef Astrid Haug er glad for å ha utstillingen i biblioteket. Der skal den henge ut april.

- Jeg tror dette kan bringe nordmenn og muslimer nærmere hverandre. Vi opplever også en stor interesse for bøker fra muslimske land, påpeker hun.

Artikkeltags