- Vi synger «My fair lady» på norsk i denne versjonen. Publikum skal forstå hva vi synger og musikken skal stå i høysetet, forteller Gerd Helene Sølvskutt i Jevnaker Korforening.

- Jevnaker hadde ikke noe lokale som passer, så vi måtte til Granvang på Gran for å finne et lokale som er stort nok. Stykkes skal framføres allerede 5 og 6. januar, så det øves i harde tak for å bli ferdig, opplyser hun videre.

Som blomsterpiken Eliza Doolitle, er Marit Sverresson en av hovedpersonene i stykket. Hun har ikke et pent nok språk, så det blir inngått veddemål om hvorvidt hun kan forvandles til en fin dame. Problemene er kjente. Det blir derfor spennende å se og høre hvordan Andre Bjerkes ord passer sammen med den mektige musikken i stykket.

- Denne versjonen framhever musikken sterkere, enn den Lunner revy- og teatergruppe fremførte for 14 år siden. Stykket er lagt opp med en forteller som guider mellom sanger. På denne måten skal publikum lett kunne følge handlingen i stykket, sier Hans G. Lunder, som er solist i rollen som Alfred P. Doolitle.

Jevnaker Korforening arbeider for fullt med denne storsatsingen, selv om det nærmer seg jul. Lille julaften opptrer de med julesanger. Med både julesanger og «My fair lady» på programmet, kjører de et tøft med sine sangere. Korforeningen holder ukentlig øvelser, i tillegg til helgesamlinger.

Til tross for dette lyste nesten i øynene til solisten Marit Sverreson av sangglede, i samøvelse med mannsstemmene i koret. Med denne intensiteten er det tydelig at kormedlemmene liker det de driver med.

- Når du synger i kor må du konsentrere deg så du glemmer hverdagsproblemer. Pusteteknikken fører til en total utbytting av luft i mage og lunger. Det blir nesten som en yoga øvelse. Du blir sliten på en måte som gir avspenning, sa Hans G. Lunder med et glødende engasjement.

Sangerne er i alderen fra 24 til 79 år. Stemmene endres med alder. Å høre de forskjellige stemmene sammen er fascinerende, noe den dyktige dirigenten i Jevnaker Korforening vet å utnytte. Etter kveldsøvelsene var han så sikker på sine sangere at han like godt sa:

- Om dere har glemt notene neste øvelse gjør det ikke noe, for nå er vi der vi skal være.