Kommunen endrer ikke skjenkestopp-vedtak

Kooperativen på nordsiden fikk inndratt skjenkebevillingen i ti dager, men klaget på vedtaket.

Kooperativen på nordsiden fikk inndratt skjenkebevillingen i ti dager, men klaget på vedtaket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Formannskapet i Ringerike står fast på ti dagers skjenkestopp for Kooperativen. Fylkesmannen i Buskerud har siste ord i saken.

DEL

Formannskapet i Ringerike vedtok tirsdag 16. februar å inndra skjenkebevillingen til Kooperativen i ti dager for brudd på alkoholloven. Det var i tråd med rådmannens innstilling i saken.

LES OGSÅ: Kooperativen risikerer skjenkenekt i 10 dager 

Bakgrunnen er tre kontroller 11. desember i fjor, hvor det ble rapportert om to pubgjester som ble servert så mye alkohol at de ble åpenbart påvirket.

Kooperativen klaget på vedtaket, og nå har Ringerike kommune sett på saken på nytt.

LES OGSÅ: Kooperativen klager på skjenkestopp

Står på sitt

Tirsdag kveld vedtok et enstemmig formannskap likevel å opprettholde vedtaket. Saken oversendes nå til Fylkesmannen i Buskerud, som har avgjørende ord. Klagen er allerede gitt oppsettende virkning inntil avgjørelsen er klar.

LES OGSÅ: Kooperativen får utsettelse

LES OGSÅ: Kooperativens «straff» er midlertidig utsatt 

Formannskapet kan ikke se at det av klagen fremkommer nye forhold som tilsier at opprinnelig vedtak bør endres, heter det i sakspapirene fra møtet.

– Riktig grunnlag

Kooperativen reagerte både på gjennomføringen av skjenkekontrollen og stilte spørsmål ved kontrollørenes kompetanse til å vurdere hvor beruset pubgjestene var. I tillegg ble det påpekt feil og uklarheter i rådmannens saksframlegg.

Trygg24, firmaet som utførte kontrollen, har kommet med et tilsvar til klagen, der de forklarer og utdyper hvordan kontrollen ble utført. Noe av innholdet i klagen blir tilbakevist.

Rådmann Tore Isaksen mener at vedtaket er fattet på riktig grunnlag og har ingen grunn til å betvile kontrollørenes vurdering av situasjonen. Dog innrømmer han at han kunne ordlagt seg mer presist i sitt første saksframlegg.

Artikkeltags