Frustrert etter Montessori-nei fra Høyre

Misfornøyd: Hans Petter Aasen (Sp) er skuffet på vegne av innbyggerne i Åsa. De må trolig se langt etter privatskole i bygda.

Misfornøyd: Hans Petter Aasen (Sp) er skuffet på vegne av innbyggerne i Åsa. De må trolig se langt etter privatskole i bygda. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det ser mørkt ut for Steinsfjorden skole etter at lokalpolitikerne vendte tommelen ned. Det gjør Hans Petter Aasen (Sp) frustrert.

DEL

Foreldre i Åsa ønsker å starte opp et privatskoletilbud i bygda, basert på Montessoripedagogikken.

Før Utdanningsdirektoratet kan godkjenne søknaden innhenter de en uttalelse fra Ringerike kommune, og denne var oppe i formannskapet tirsdag.

Rådmannens innstilling var positiv.

– Ikke i tråd med planen

Flertallspartiene (i dette tilfellet Ap, H og KrF) valgte å anbefale nei. I vedtaket fremmet av Arnfinn Baksvær (Ap) presiserer de at de prinsipielt er delt i synet på etablering av private grunnskoler i kommunen.

I dette tilfellet mener de at etablering av en Montessoriskole i Åsa ikke er i tråd med vedtatt plan for skoledrift og skolestruktur.

– Jeg er svært forundret over Høyre. De er egentlig for privatskoler og har tidligere svart ja på at de er positive til en privatskole i Åsa. Nå snur de helt om og taler med to tunger, sier Aasen.

Senterpartiet, Solidaritetslista og Fremskrittspartiet stemte for en positiv uttalelse.

Det er uansett Utdanningsdirektoratet som avgjør saken, men tradisjonelt legger de stor vekt på hva kommunene anbefaler.

– Ødelegger for utviklingen i Åsa

Høyres Dag E. Henaug forklarer til Ringerikes Blad.

– Vi er for privatskoler, men mener at for eksempel en Montessoriskole bør etableres mer sentralt i kommunen. Dette for at flest mulig elever kan få tilbud om å gå der, skriver han i en sms.

LESERINNLEGG FRA OLAV BJOTVEIT TIRSDAG: Høyre støtter Montesorriskole i Åsa

Aasen mener at flertallspolitikerne ødelegger for utviklingen i Åsa, og at befolkningen i bygda nærmest straffes fordi de bor der de bor.

– Her har folk engasjert seg og brukt masse tid. Nå avviser politikerne ønsket, og vi skal liksom være en ja-kommune, sier han.

Aasen mener en privat skole her ikke vil ha noen negativ effekt for den offentlige skolen.

– Det vil tvert imot frigjøre kapasitet ved andre skoler og legge til rette for vekst, mener han. Politikerne har ennå ikke avgjort hva som skal skje med bygningsmassen til nedlagte Vegård skole.

Saken skal opp i kommunestyret torsdag 27. august for endelig avgjørelse.

Artikkeltags