Gå til sidens hovedinnhold

Solvik-Olsen: – Populisme eller uvitenhet, Magnussen?

Artikkelen er over 5 år gammel

I valgkampen ble det munnhoggeri mellom samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og ordførerkandidat Lars Magnussen (Ap) i Jevnaker. Nå tar Solvik-Olsen opp igjen diskusjonen.

«Er det populisme eller uvitenhet når APs ordfører i Jevnaker krever mer penger i statsbudsjettet for å kutte bomtakster, mens AP i Stortinget stemmer MOT regjeringens forslag om å bevilge penger for kutte bomtakster?» skrev Frp-ministeren på sin Facebook-side.

Og som alltid når partiene langer ut mot hverandre får det stor oppmerksomhet: Etter å ha ligget ute i et drøyt døgn har Solvik-Olsens post over 100 delinger og nesten 1.400 «liker».

Ordføreren skrev leserinnlegg

Bakgrunnen er denne ukens leserinnlegg fra Jevnaker-ordføreren : «Staten betaler 42 prosent av veien. Denne andelen har vi forsøkt gjentatte ganger, i møter med Samferdselsdepartementet, å få økt til 60 prosent, uten å lykkes. Vi har to ganger i høst forsøkt å få møte med samferdselsministeren, uten å få svar.»

I et intervju med Ringerikes Blad uttalte han i tillegg at han ikke tror staten vil øke sin andel.

LES OGSÅ: Forslaget fra Statens vegvesen: 54 kroner per bompassering på E16 i Jevnaker

Anklaget for bløff i høst

Magnussen har så langt ikke kommentert Solvik-Olsens innlegg offentlig. Det gjorde han derimot i høst.

Da var det uttalelsene i et nettmøte i forbindelse med høstens valg Solvik-Olsen fanget opp. Der svarte Magnussen blant annet at «For å få ny vei er vi nødt til å akseptere bommer, også på dagens vei, så lenge den sittende regjering ikke vil øke den statlige andelen. (...) Vi vil fortsatt jobbe hardt for å øke den statlige andelen i prosjektet.»

– Ap kommer her med nok en bløff, dessverre, repliserte samferdselsminister Solvik-Olsen og skrev videre:

«Regjeringen har varslet i bompengereformen at vi vil øke statlige bidrag til veiprosjekt, gjennom en såkalt rentekompensasjon. I Stortinget argumenterte derimot Arbeiderpartiet IMOT denne ordningen. AP lokalt bløffer altså både om regjeringen og Arbeiderpartiets standpunkt. Det er smålig.»

– Nye signaler?

Den gangen svarte Magnussen slik:

«Vi har i gjentatte møter med Statens Vegvesen og Samferdselsdepartementet fått beskjed om at den statlige finansieringsandelen ikke kan økes da rammen i NTP er fastlagt. Det er sannheten og ingen bløff. (...) Men er det nye signaler vi hører fra samferdselsministeren så blir vi svært glade for det. Vi mener det er urimelig at den lokale trafikken inn og ut av Jevnaker, skal ta en så stor del av bompengeregningen som SVV har antydet tidligere. Derfor har vi nå satt foten ned og satt en grense for hvor langt vi vil strekke oss.»

Tirsdag 8. desember kommer Statens vegvesen til Jevnaker for å svare på spørsmål fra politikerne i formannskapet om bompengeløsningen ...

LES OGSÅ: Statens vegvesen: – Må ha bom på både gammel og ny vei

LES LEDER:

Ja til bom, men ...  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.